Ved du egentlig hvordan du løber?
15. Okt, 2013 af Ole Stougaard

Multitestaløber Mia Sørensen

Posetech har på deres youtubekanal – posetv – lagt en række gode og informative videoer op, som på en simpel og forståelig måde forklarer hvad Poserunningkonceptet går ud på, og hvorfor vi bør lære at løbe ordentligt.

Denne første video forklarer nutidens syn på løb og løbeteknik, for hvad ved du egentlig om, hvordan du løber?

Der er ikke ret mange af de løbere jeg møder, der præcist kan fortælle mig, hvad de er de gør for at skabe fremdrift når de løber.

Og det er jo egentlig ganske tankevækkende at løbere gør noget, uden at vide hvad det er de gør! Det er i hvert fald svært at blive bedre hvis vi:

1) ikke aner hvad vi laver

2) ikke aner hvad der er den optimale måde at løbe på (en veldefineret standart for løb)

Derfor er du som løber nødt til at have en forståelse for, hvad det er for ting du gør for at du kommer fremad. Og du bør også have et billede af, hvad der er den optimale måde at løbe på. Hvis du besidder denne viden, så kan du begynde at arbejde med at forbedre din teknik.

Posemethod eller Poserunning er et koncept der gør det at løbe til én standart, der er ens for alle, uanset kropsbygning og om du er sprinter eller maratonløber. Det gør ingen forskel, og alle løbere gør de samme ting for at løbe.

Derudover så kan du med en simpel videooptagelse af dit løb se hvordan du løber sammenlignet med standarten, og på den måde kan du spotte de ting du gør rigtigt samt de fejl og afvigelser du har i forhold til standarten.

I forlængelse af videoanalysen har Posemethod udviklet en rigtig god metode, hvor du gennem tekniktræning kan arbejde specifikt på at rette dine fejl.

Resultatet er naturligvis at du i den sidste ende forbedrer din løbeteknik, således du får et lettere, hurtigere og mindre belastende løb. Eller sagt på en anden måde. Færre (ingenskader og mere fart…

Der findes i dag en hel del certificerede og velkvalificerede poserunning løbecoaches her i Danmark, og ønsker du at få foretaget en løbestilsanalyse af en poserunning løbecoach i nærheden af din bopæl så send mig en mail (ole@multitesta.dk).

Næste hold løbetrænere bliver uddannet på mit kommende level 1 trænerkursus den 26 og 27 oktober, og kunne du tænke dig at blive level 1 certificeret poserunning løbecoach, så er der fortsat et par ledige pladser tilbage.

Jeg tilbyder også selv løbestilsanalyser på min klinik/kontor i Exerzice Fitness i Odense eller når jeg har solo-timer hos Kaisersport i Brønshøj. Derudover tilbyder jeg også online løbestilsanalyser via app´en CoachMyVideo