Tyngdekraften – ven eller fjende?
29. Sep, 2009 af Ole Stougaard

Billede2

”Motion is created by the destruction of balance, that is, of equality of weight for nothing can move by itself which does not leave its state of balance and that thing moves most rapidly which is furthest from its balance” (Leonardo da Vinci, 1452 – 1519)

Tyngdekraften har eksisteret længde før der kom liv på jorden. Uden tyngdekraft ville vi ikke kunne eksistere på denne jord. For lille en tyngdekraft og vi kan kun bevæge os i slow motion. For kraftig en tyngdekraft og vores knogler vil brække og vi vil blive tilintetgjort. Tyngdekraften påvirker os hvert eneste sekund livet igennem.

Netop der fordi, glemmer vi i hverdagen at udnytte tyngdekraften til at skabe bevægelse. I stedet fokuserer vi på aktivering af vores muskler og vi antager at musklerne er vores primære kraftgenerator. Vi bruger al for meget unødvendig energi.

Det er på tide at vi begynder at tage tyngdekraften seriøst og med vores krop begynder at udfordre den. Vi skal til at lære at falde, vi skal til at lære at løbe Pose Running!