There is no free lunch!
22. Dec, 2009 af Ole Stougaard

usain bolt

I mit arbejde som træner møder jeg med jævne mellemrum folk, der gerne vil vide den letteste vej til målet! Det er en typisk tankegang hos mange, at vi ofte søger efter den lette vej til succes.

Det udnyttes i stor stil af virksomheder inden for motion og sundhed, og lur mig, om vi i januar ikke vil se et boom af træningsprogrammer og slankekure, der lover resultater på rekordtid. Tab 10 kg på 10 uger eller kom i topform med 12 minutters træning 3 gange om ugen!

Vi sluger det råt, og gang på gang må vi erkende, at vi ikke lykkes med vores projekt. Det eneste vi har tabt er de penge vi har bundet efter programmet.

Kigger vi på folk med succes, så tegner der sig et tydeligt mønster, som peger i retning af, at succes skabes på baggrund af benhårdt og målrettet arbejde over lang tid. De mest succesfulde mennesker har alle dedikeret en stor del af deres liv på at dygtiggøre sig. Ydermere vedligeholder de dagligt deres høje niveau med træning – øvelse gør mester, som et velkendt ordsprog siger.

Belønningen for arbejdet er en enorm indre tilfredshed, som interessant nok kun opnås, hvis det vi har kæmpet for har krævet det ypperste af os og vores indsats.

Så lov mig at du ikke bliver fristet af mirakelprogrammerne, men at du tænker dig om og accepterer at vejen til succes er lang.