Sommerferien er slut. Heldigvis holder jeg meget af hverdagen.
30. Jul, 2012 af Ole Stougaard

Hjalte Stougaard

I de seneste tre uger har jeg holdt sommerferie. Ferien startede med 16 dage i Salobrena, Sydspanien og den sluttede med fire dage i en sejlbåd i smålandsfarvandet syd for Sjælland. Det har været rigtig dejligt at være sammen med familien, samt ikke mindst for en stund at koble mest muligt af fra arbejdet og dagligdagen.

Ligesom det gælder inden for sport, så tror jeg det er vigtigt med “restitutionsperioder” med jævne mellemrum, hvor du kobler ud og restituerer (fysisk og/eller mentalt). Arbejdsmæssigt er sommerferien et oplagt tidspunkt at tage et længere afbræk, således at de mentale batterier kan blive genopladt.

Da jeg projektsmæssigt er inde i en meget vigtig periode med udviklingen af mit automatiserede træningssoftware, så har jeg (desværre) ikke kunne holde 100 % fri. Jeg har dog et super godt Multiquark arbejdsteam der kan arbejde selvstændigt, så det har kun været ganske få e-mails der skulle besvares i løbet af ferien.

Fysisk har jeg fået trænet lidt mere end det egentligt var tilsigtet, men terrænet og udsigten fra utallige små bjergtoppe og udsigtspunkter indbød simpelthen til morgenløbeture, som jeg ikke kunne holde mig fra. Det blev også til lidt styrketræning i form af air-squats, armstrækninger, hip-exercise og maveøvelser.

Således føler jeg mig klar og super motiveret til at komme tilbage til alle de spændende arbejdsopgaver. Der venter nogle udfordrende og hårde arbejdsmåneder, hvor jeg/vi skal have lanceret et løbewebsite, samt begynde at forberede integration af træningssoftwaren hos de første samarbejdspartnere/kunder.

Jeg vil ikke undværre mine ferier, men på samme måde som Dan Turèll, så holder jeg utroligt meget af hverdagen. Jeg nyder generelt at stå op hver eneste morgen og tage nye skridt frem mod mit store mål: Smart training for everybody.

Jeg holder af hverdagen
Mest af alt holder jeg af hverdagen
Den langsomme opvågnen til den kendte udsigt
der alligevel ikke er helt så kendt
Familiens på en gang fortrolige og efter søvnens fjernhed fremmede ansigter

Morgenkyssene
Postens smæld i entréen
Kaffelugten
Den rituelle vandring til købmanden om hjørnet efter mælk, cigaretter, aviser –
Jeg holder af hverdagen
Selv gennem alle dens irritationer
Bussen der skramler udenfor på gaden
Telefonen der uafladelig forstyrrer det smukkeste, blankeste stillestående ingenting i mit akvarium
Fuglene der pipper fra deres bur
Den gamle nabo der ser forbi
Ungen der skal hentes i børnehaven netop som man er kommet i gang
Den konstante indkøbsliste i jakkelommen
med sine faste krav om kød, kartofler, kaffe og kiks
Den lille hurtige på den lokale
når vil alle sammen mødes med indkøbsposer og tørrer sved af panderne –
Jeg holder af hverdagen
Dagsordenen
Også den biologiske
De uundgåelige procedurer i badet og på toilettet
Den obligatoriske barbermaskine
De breve der skal skrives
Huslejeopkrævningen
Afstemningen af checkheftet
Opvasken
Erkendelsen af at være udgået for bleer eller tape –
Jeg holder af hverdagen
Ikke i modsætning til fest og farver, tjald og balfaldera
Det skal til
med alle sine efterladte slagger
Så meget usagt og tilnærmelsesvist
vævende og hængende i luften bagefter
Som en art psykiske tømmermænd
Kun hverdagens morgenkaffe kan kurere –
Fint nok med fester! Al plads for euforien!
Lad de tusinde perler boble!
Men hvilken lykke så bagefter at lægge sig
i hvilens og hverdagens seng
til den kendte og alligevel ikke så kendte samme udsigt

Jeg holder af hverdagen
Jeg er vild med den
Hold da helt ferie hvor jeg holder af hverdagen
Jeg holder stinkende meget af hverdagen

(Hyldest til hverdagen, Af Dan Turèll)