Smart Training For Everyone Everywhere – Anbefalinger fra fagfolk og automatiseret viden
14. Nov, 2011 af Ole Stougaard

Hvilket lån har bankmanden? Hvilken tandpasta bruger tandlægen? Og hvilken bil har mekanikeren? Sådan lyder det i en reklamefilm for Tulip Pålækker, der for tiden bliver vist i den bedste sendetid på tv2.

Og det er jo i grunden et rigtigt godt spørgsmål!

Vi lever i en tid, hvor vi er nødt til at specialisere os mere og mere inden for en givent fagområde, for at være kompetente nok til at udføre de opgaver vores arbejde kræver. Og i takt med den øgede specialisering, bliver vi paradoksalt nok mere og mere udvidende på alt andet.

Jo mere vi ved om én ting, jo mindre ved vi om alt andet.

Men det hænder jo, at vi alligevel er nødt til at træffe nogle valg og tage nogle beslutninger om noget vi ikke ved noget om. I sådan en situation er det smart at søge råd og vejledning hos en specialist inden for det område, hvor vi har brug for at tage en beslutning.

Med andre ord, så bliver vi afhængige af, at der findes andre specialister, som vi har tillid til, således de kan give os råd og vejledning og hjælpe os med at tage en beslutning.

Hos Multitesta er vi specialister i træning, og det er vores fornemste opgave at rådgive og vejlede atleter i deres jagt for at opnå resultater og nå deres mål.

Gode trænere bliver hurtigt deres egen flaskehals, når det kommer til at hjælpe andre. God og kompetent træningsvejledning og coaching tager tid og koster energi, så en træner får relativt hurtigt sin “stald” fyldt op med de atleter vedkommende kan hjælpe.

Personligt har jeg altid oplevet det som frustrerende ikke at kunne hjælpe mange flere atleter. Men indtil nu har jeg ikke haft den rigtige løsning på det problem.

Hvis man nu ikke kan få den træner man gerne vil have, hvad vil den næstbedste løsning så være?

Du kan komme et stykke hen ad vejen ved at høre træneren snakke om træning til et foredrag, en event eller lign. Eller du kan måske læse hans bog eller se nogle indslag på youtube. Eller downloade en generisk træningsplan, som vedkommende har lavet til et website eller en avis. Det er sådan det har været muligt indtil nu, og selvom det giver dig noget, så er der i mine øje fortsat et godt stykke vej til træneres hjerne.

Men tænk nu, hvis vi kunne automatisere træneres viden, og give hans viden videre via f.eks. software eller et website?

Hvis vi nu havde en metode til at ekstrahere træneres viden og sætte den på formel. Og hvor resultatet (træningsplanen, vejledningen, svarene) er noget som træneren kan godkende, og bekræfte at være i overensstemmelse med det, som vedkommende ville have sagt. Så er vi vist så tæt træneren vi kan komme, uden at kunne tales og kommunikere fysisk med vedkommende.

Sådan en mulighed ser snart dagens lys!

Det har længe været min vision at distribuere træneres viden videre til atleter, motionister, sportsfolk, ja alle der gerne vil have hjælp til deres træning.

Øverst på ønskelisten over metoder til at gøre dette står “automatiseret viden”, og i min jagt på at nå visionen, er jeg stødt ind i de fagfolk og relationer jeg har brug for.

Sammen med matematiker og Chief Science Officer Ivan Jureta og art director Nikola Tosic (begge en del af JTT Services), og med støtte fra Forsknings og Innovationssytrelsen (via SDTI) er vi ved at lægge sidste hånd på det første produkt, hvor vi har automatiseret en træners viden.

Jeg har selv ageret forsøgsperson, og min viden om løbetræning er nu blevet automatiseret. Vi kommer til at skrive verdenshistorie!

Snart vil der komme flere løbetrænere til porteføljen og et løbewebsite ser snart dagens lys.

Det har været en lang proces, men sådan er det når man arbejder i ukendt terræn, hvor ingen har været før.

Smart Training for Everyone Everywhere