Shhh, Jens Isbak indtager Metropol i Hjørring lørdag d 16 april
12. Apr, 2011 af Ole Stougaard

Elite-triatlet Jens Isbak

Elite-triatleten Jens Isbak har valgt at bruge lørdag d 16 april til at skabe opmærksomhed omkring Prostatakræft. Jens skal køre en indendørs-triatlon på OL-distancen (1500m svømning – 40 km cykling – 10 km løb). Der svømmes i Park Vendia og cykles og løbes i Metropol i Hjørring.

Jeg har haft mulighed for at spørge Jens Isbak omkring de overvejelser Jens har haft omkring og hvorfor sådan et arrangement.

Hej Jens. Du laver på lørdag et arrangement i Metropol i Hjørring, hvor du sætter fokus på prostatakræft. Kan du ikke kort fortælle hvordan denne ide er opstået? Hvorfor netop prostatakræft?

En kær kammerat og jeg har en uofficiel juledagsaftale hvor vi hygger. Denne dag opsummere i grove træk et helt års oplevelser.

Et af de emner der blev behandlet var mit ”En Kamp Mod Tiden” projekt. Kennet, min kammerat, er en sand eventmand med stort E, og inden længe havde vi klarlagt det setup lørdagens arrangement bygger over. Siden da har vi arbejdet ihærdigt med at stable det på benene, og lørdag er endelig dagen, hvor vi kan gøre en forskel for de Prostatakræftramte.

Prostatakræft er valgt over vores slogan: SHHH! – Du kender brystkræft, men hvor godt kender du Prostatakræft. Vidensfordelingen omkring de to kræftformer er langt fra 50-50, selvom Prostatakræft rammer mænd i samme omfang som brystkræft rammer kvinder.

Hvad er det specifikt du skal lave?

Vores primære opgave er at oplyse omkring Prostatakræft. Konkret skal jeg udføre en olympisk-distance triatlon, inde mit i shoppingcenter – Metropol i Hjørring, via ”tour-de-france” (ELITE Realaxiom) simulator og løbebånd.

Svømning vil foregå i det lokale svømmestadion tæt derpå.

Grunden til den indendørs triatlon er at motion og social samvær har vist sig som nøglen for at komme tilbage til livet, da det løsner op, og giver glæde i livet.

Under arrangementet i Hjørring vil der være et setup magen til mit, hvilket giver alle forbipasserende mulighed for at lege triatlon sammen med mig.

Er der god opbakning fra sponsorer og samarbejdspartnere til sådan et arrangement?

Generelt ja. Men overlæggeren kan ikke sættes højt nok. Man bliver virkelig opslugt af arrangere et sådan en event, og man vil det bare det bedste.

Men vi har uden tvivl fået nogle rigtig flotte donationer, som vi kan bruge i forbindelse med dagen. De donationer som ikke falder ind under motion og social samvær, vil blive aktioneret under dagen, hvor alle pengene derefter ubeskåret går til Kræftens Bekæmpelse.

Der er sjove donationer, som kunst, tøj, en middag for fire med en af Danmarks bedste kokke, Miv (Michael Pedersen fra Villa Vest, værdi 5000,-) og lignende

Hvad håber du på at få ud af dagen?
En helt igennem super oplevelse og en følelse af at have gjort en forskel. Jeg har allerede fået rigeligt og nyder bare hvert et sekund arrangementet giver mig og jeg ved Kennet, min kammerat, har det akkurat lige sådan.