Sådan Jens Isbak – Nummer 2 til OstseeMan 2012
6. Aug, 2012 af Ole Stougaard

jens isbak, ostseeman 2012

I går blev iron-distance konkurencen OstseeMan 2012 afviklet.

Jeg har selv gode minder fra det race, idet jeg i min aktive karriere deltog og vandt den første udgave tilbage i 2002. På mange måder er Jens Isbaks andenplads i går større og vigtigere end min sejr.

Jeg har trænet Jens igennem de sidste 5 år, og indtil sidste år har det været med en stigende formkurve fra år til år. Med tiden er Jens også blevet mere seriøs med sin sport, og på et tidspunkt blev alting vendt og drejet i forhold til triatlon. Det blev for meget af det gode, og sidste år stagnerede resultaterne og lysten til at ræse forvandt.

Men Jens har haft styrken til at indse og erkende “problemet”, og han har gjort de nødvendige ting, for at komme tilbage på sporet. Efter et afbræk fra træningen tog vi fat på en mere struktureret plan i foråret. Målet var at arbejde mentalt med at skabe balance i hverdagen, og undgå at træningen kom til at fylde for meget.

Formen og motivationen er siden foråret blev gradvist bedre, og tiderne har gennem den seneste periode matchet tidligere års træningstider. Og det selvom at Jens ikke har været i nærhden af samme træningsmængde og “seriøsitet” som tidligere.

Med stor motivation til at køre race og med overskud og god form kørte Jens i går sig til en meget flot andenplads i en ny bedstetid på distancen. Placeringen er flot, men den største sejr er i mine øjne, at Jens har fået glæden til at være triatlet tilbage. Sådan Jens Isbak.

Som seriøse og målrettede sportsfolk må vi ikke glemme, at vi har brug for balance i hverdagen for at performe optimalt. Det er de færreste af os der kan leve som professionelle, og selvom vi har ambitiøse mål, så er det vigtigt at erkende at vi ikke er mere end “glade motionister”, der blot har sat overliggeren højt.

Vi kan sagtens køre flotte resultater hjem selvom vi også bruger tid på arbejde, venner og familie. Så sørg for at der er tid til det hele.