Sådan får du succes
13. Nov, 2012 af Ole Stougaard

Usain Bolt

Hvad er det som vindere gør, der gør, at de skiller sig ud fra mængden?

Ud over at de naturligvis har et kæmpe talent inden for den valgte sport, så træffer de typisk også en række valg der sender dem afsted mod toppen.

Nedenfor er en række eksempler på ting, der er kendetegnet blandt vindere.

Du kan selv kopiere en eller flere af disse for selv at blive en vinder…

1. Glem plan B
Det kan godt være at en backup-plan giver dig en bedre nattesøvn, men det er også en let løsning at vælge, når du bliver presset og udfordret.

Du vil uden tvivl fighte mere for dit mål, hvis det BARE skal lykkes, og et helhjertet commitment til opgaven, vil få dig til at yde dit maksimale.

2. Gør dit arbejde ordentligt
Du kommer ikke sovende til succes, og det kræver benhårdt arbejde over lang tid, at komme til tops. Dine færdigheder skal være i orden, og derfra vil du med kontinuerlig indsats opnå flotte resultater.

I nogle kredse taler man om, at der skal 10.000 timers arbejde til en succes. Jeg ved ikke om dette holder rent bogstaveligt, men metaforisk er det godt billede på, hvad det kræver.

3. Bryd ud af middelmådigheden
Følger du strømmen og gør som de andre, så bliver dine resultater derefter. Du er nødt til tage ansvar og bryde ud af gruppen. Mange der gennem tiden har fået succes, har gjort det fordi de har turde tage en chance og gå egne veje.

4. Start med slutningen
Start med at definere dit drømmemål, og arbejd dig derfra baglæns og planlæg din strategi for, hvordan du vil nå dit (dine) mål. Svagt definerede og halvambitiøse mål kan ofte ikke pirre din indre motivation til at få gjort noget ved tingene. Store drømme og mål tænder din indre glød, og kan få dig til at arbejde hårdt for sagen.

5. Det slutter ikke ved det første må
At nå et mål er en stor tilfredsstillelse, og det danner grobund for at kaste sig ud i nye projekter mod nye og store mål. Vindere nøjes ikke med at vinde et enkelt race. De planlægger at være en faktor i alle vigtige race over en længere periode.

6. Du skal turde tabe, samt stå ved de fejl du laver
Vindere tør indrømme, når de har lavet en fejl. De er ikke for fine til at give en undskyldning. De anerkender at deres succes bygger på hjælp fra andre. De kan grine af deres egne dumheder. De kan finde ud af at bede om hjælp. De tør fejle for derefter at gøre et nyt forsøg.