Rynkeby Foods er Fyens sundeste arbejdsplads
18. Okt, 2010 af Ole Stougaard

Rynkeby der er kendt for sine mange velsmagende juice-produkter er netop blevet kåret som fyens sundeste arbejdsplads. Rynkeby har fokus på sundhed over en bred kam. Det gælder både i forhold til produktudvikling, med deres Team Rynkeby, der hvert år samler penge ind til børnecancerfonden og ikke mindst over for deres ansatte.

I relation til de ansatte havde jeg for ganske nylig fornøjelsen af at holde nogle løbe-workshops, hvor vi satte fokus på løbeteknik. Med udgangspunkt i Pose-running havde vi en rigtig god snak om, hvad løb egentlig er, hvordan vi løber, og hvordan en optimal løbeteknik minimerer belastningen og skadesrisikoen samt giver os mere fart og større løbeglæde.

Jeg er sikker på at jeg fik ændret de fleste af deltageres syn på løb, og mange kom frem til en erkendelse af, at de faktisk er deres egen største bremse, og at de ved at give slip og lytte til kroppen på ganske få løbeture, er i stand til at løbe hurtigere og belaste benene mindre.

En enkelt deltager kunne berette, at han på sin efterfølgende løbetur skar ikke mindre end 1½ minut af sin bedstetid på en 14 km strækning, bare ved at fokusere på at løfte fødderne og læne sig mere frem fra hoften af.

Det er jo det bedste bevis for at det virker!