Om Ole

Ole Stougaard har arbejdet med personlig træning siden 1996. Han har gennem hele perioden trænet sportsfolk på alle niveauer inden for en lang række sportsgrene bl.a. løb, cykling, triatlon, svømning, fitness og styrketræning.

Ole har også erfaring med team- og klubtræning, og han har været cheftræner i Odense Triatlon Klub og kraftcentertræner under Dansk Triatlon Forbund. På det organisatoriske plan har Ole været med i bestyrelsen i Odense Triatlon Klub og arbejdet som health manager i Exerzice Fitnesscenter, Odense.

Ole etablerede i 2005 sin egen træningsvirksomhed under navnet Multicoach. Firmaet har for nyligt skiftet navn til Multitesta. Produktet er det samme som hidtil, nemlig personlig træning og coaching samt ydelser som testning og bikefitting. Målsætningen for Multitesta er at skabe en international træningsvirksomhed, hvor trænere fra hele verden arbejder under samme brand og ud fra nogle fælles grundværdier.

Uddannelsesmæssigt har Ole en kandidatgrad i Idræt og sundhed fra SDU, og han har publiceret sit speciale (“Maximal Fat Oxidation Rates in Endurance Trained and Untrained Women”) i European Journal of Applied Physiology. Foruden kandidatgraden har Ole forskellige andre certificeringer inden for sport og træning, herunder bl.a. en mastercoach certificering i Poserunning, en elitetræneruddannelse i svømning, en uddannelse som personlig træner inden for styrketræning og fitness samt en level-1 certificering i CrossFit

Ole har dyrket elitetriatlon i en lang årrække og var udtaget til det danske triatlonlandshold i perioden fra 2003 til 2006. Hans fokus var langdistancetriatlon og Ironman, og han har gennemført 12 ironmandistancekonkurrencer og løbet 16 maratonløb. I 2006 vandt Ole verdens hårdeste ironmandistancekonkurrence, Norseman i Norge, og satte i den forbindelse rekord for maratonløbet (den er stadig gældende i 2011).

Desuden var han med på det danske triatlonlandshold, der i 2005 vandt EM-guld og VM-sølv for hold. Den individuelle placering var ved disse konkurrencer hhv. nummer syv og nummer 16. De bedste placeringer og præstationer har igennem årene været OstseeMan 2002 (vinder), EmbrunMan 2003 (nr. syv), Almere Ironmand 2004 (nr. fire) og Lanzarote Ironman 2005 (nr. 8). Den bedste tid på ironmandistancen var i Almere 2004 med 8t 51min 16sek, hvor han på den afsluttende marathon løb 2t 56 min 38sek. Oles bedste maratontid er på 2t.30min.30sek.