Pia Joan Sørensen er dansk mester i 100 km løb
27. Apr, 2014 af Ole Stougaard

Pia Joan Sørensen, DM 100 km 2014

I forbindelse med Copenhagen Ultramarathon 2014 blev der i lørdags kæmpet om det danske mesterskab på 100 km distancen.

Med til start var Pia Joan Sørensen, som jeg har æren af at træne og vejlede. Pia har siden hendes meget flotte løb til Fyr til Fyr på Bornholm den 5 april fået et par rigtigt gode træningsuger i banken, så hun var klar til at løbe fra alt og alle!

Og det gjorde hun da også næsten… På en rigtig varm aprildag løb Pia et super flot løb og kun kom i mål i en tid lige under 8 timer 20 minutter. Det var mere end rigeligt til at sikre sig DM titlen hos kvinderne, og ganske imponerende rakte det til en samlet andenplads blandt alle deltagerne – kun slået af Bjørn jensen der kom i mål knap 6 minutter før end Pia. Se resultatlisten.

Pia skrev i en besked til mig i dag blandt andet:

Benene har det rigtig godt, kan nærmest ikke mærke at jeg løb langt i går. Det var godt nok varmt i går, så med det i mente er jeg ovenud tilfreds

Måske (jeg håber) der er en lille snert af træthed i Pias ben i dag til trods for hendes besked! Men det vidner om, at Pia har potentiale til at løbe endnu hurtigere, og målet er da også at komme under 8 timer senere på året, hvis vejrguderne tillader det.

Pia er gjort af et særligt stof, der nok skal bringe hende meget langt inden for ultraløb i de kommende år. Jeg kender ikke mange der uden at blinke med øjnene kan gå ud og løbe 40 km, inkl 4×3 km med 4.06 min/km i snit.

Men det kan Pia. Jeg skriver det ikke fordi det er “sejt” eller nødvendigvis godt at træne langt og hårdt, for sådan et pas skal naturligvis kun løbes af dem der er parate til det.

Men det, at hun mentalt kan sætte sig op til at gennemføre sådan et træningspas uden de mindste problemer kræver det der specielle “stof”.

Kæmpe stort tillykke til Pia.

 

Foto: Camilla Enghave