På træningslejr med Morten Have og Helle Frederiksen – jeg kan fortsat cykle langt, men dog ikke så hurtigt!
17. Jan, 2014 af Ole Stougaard

Ole Stougaard og Morten Have

I den første uge af Januar havde triatleten Morten Have – som jeg har fornøjelse af af træne og coache – inviteret med på træningslejr på Sand Beach Resort på Lanzarote.

Og selvom jeg ikke træner frem mod et specifikt triatlon- eller løbemål i 2014, så kunne jeg ikke sige nej tak til dette flotte tilbud.

Træningslejren var arrangeret af HF Triathlon og med den professionelle triatlet Helle Frederiksen og Ben Powell som trænere og tovholdere. Vi boede på Sand Beach Resort. Det er et fremragende sted til en træningslejr, og et godt alternativ til Club La Santa, hvis du gerne vil prøve noget nyt.

Selvom jeg ikke deltog i så mange at de planlagte træningssessioner, så kan jeg så absolut anbefale alle triatleter at deltage på træningslejren næste år. Træningsbelastningen var meget passende (ca 20-25 timers træning), og med god variation i indholdet på de enkelte træningspas. Der var træningspas i alle 3 discipliner med fokus på teknik, distance og intensitet.

Personligt brugte jeg ugen på at få cyklet en masse gode ture, ligesom jeg fik løbet et par gange og vedligeholdt med squat- og dødløftsstyrke i resortets meget fine fitnessrum. Det er sjældent at jeg har set et hotelfitnessrum med squatstativ, olympisk vægtstang og nok vægte til et anstændigt dødløft.

Jeg cykler typisk 2-3 x 45-60 min om ugen på en kondicykel i Exerzice, men ellers har jeg ikke siddet på en landevejscykel siden jeg var på Mallorca uge 12 i 2012.

Ikke desto mindre var jeg i stand til at få kørt knap 600 km på 8 dage inklusiv en tur på 180 km rundt på Ironmanruten. Det gik uden problemer så længe jeg havde fri adgang til Clifbarer, H5 energidrik og Coca-Cola. Selvfølgelig ikke i samme tempo som i de gode gamle dage, men jeg er også 10+ kilo tungere og nogle år ældre.

Cykling er på mange måder taknemmelig, da der ikke er voldsom stor belastning på muskler, sener og led, og det havde ikke ladet sig gøre at gøre samme nummer med løbetræning.

Men det viser at:

  1. Generne og talentet vil altid være der – jeg er udstyret med gode udholdenhedsgener og en solid dieselmotor – kondital på 84 og 98% røde/langsomme muskelfibre
  2. Erfaring og vished om at det kan lade sig gøre. Når du har prøvet det mange gange før, så kan du let gøre det igen uden at være i form, idet du ikke frygter om du nu kan klare det

Nu kan jeg så med ro i sindet se frem til min tjans som cykelguide for Bravo Tour på Mallorca i Marts måned.

Stor tak til Helle, Ben, Morten og alle de andre deltagere for en super uge på Lanzarote