Ny Multicoach-træner: Jacob Agger Troelsen – knivskarp og lynhurtig (del 1)
26. Jan, 2010 af Ole Stougaard

Jacob Agger Troelsen

Jeg har i et stykke tid benyttet Jacob Agger Troelsen til en række træningsopgaver. Det har indtil nu været i det små, idet Jacob har haft travlt med at færdiggøre sit speciale i Idræt ved Århus Universitet. Jacob forvarede specialet midt i januar og kan nu kalde sig Cand. Scient. i idræt.

Det er nu planen at jacob skal til at være en fast del af Multicoach-staben og fremover vil jeg få endnu mere glæde af Jacobs fremragende egenskaber som træner.

For at præsentere Jacob, har jeg lavet et lille interview

Hej Jacob. Velkommen til. Du er ny træner hos Multicoach. Fortæl lidt om dig selv og din baggrund?

Jeg er 28 år og netop færdigudannet som kandidat i idræt med specialisering inden for idrætsfysiologien. Jeg bor i Århus med min kæreste og lille datter på knap et år.

Gennem hele studietiden og specielt på kandidatuddannelsen har jeg haft fokus på det fysiologiske område herunder bl.a. træthed og overbelastning, træningsfysiologi, energiomsætning og metabolisme samt træningsplanlægning og præstationsoptimering.

Som en del af min udannelse har Jeg studeret et år ”Down Under” – ½ år i New Zealand og ½ år i Australien. I begge lande er den personlige træningsindustri meget stor, specielt indenfor cykling, løb, multisport og triatlon, og derfor var det meget interessant, lærerigt og motiverende at opleve dette på tæt hold! Så dette år brugte jeg tid på at samle erfaringer indenfor træningsplanlægning og præstationsoptimering.

Jeg har i det sidste års tid været tilknyttet Multicoach ved siden af mit studie og arbejdet med atleter indenfor løb, cykling og triatlon (herunder Ironman). Det er et super spændende job, hvor kombinationen af teori og praksis krydret med den personlige vejledning og coaching giver jobbet mange dimensioner, der skal gå op i en højere enhed! Så jeg ser frem til at ”skrue” op for mit engagement hos multicoach, nu hvor studiet er afsluttet :-)

Derudover dyrker jeg mountainbike på eliteniveau, hvilket betyder at jeg selv træner meget og har prøvet mange af de træningsmetoder jeg anvender til mine atleter på egen krop og på den måde kan trække mine egne personlige erfaringer ind i jobbet som personlig træner. Dette selvfølgelig med det forbehold at ikke to atleter er ens fysisk og psykisk og at der er forskel på at dyrke 1 ift. 3 discipliner (f.eks. MTB vs. Ironman).

Din primære sportsgren har været MTB. Hvad har du deltaget i af ”store” konkurrencer rundt omkring i verden? Og hvad vil du mene er dine bedste præstationer?

Jeg har deltaget i to af de helt ”store” MTB-etape løb – Transalp som kørers over 8 dage med start i sydtyskland og mål i det nordlige Italien samt det 10. etaper lange Crocodile Trophy, som foregår i det nordøstlige Australien.

Derudover havde jeg nogle fantastiske MTB oplevelser i forbindelse med mit ½ års studieophold i New Zealand! Den største præstation og oplevelse har nok været en samlet 11. plads i Crocodile Trophy. Løbet indeholder mange dimensioner ud over blot at træde i pedalerne, da man mellem etaperne overnatter i telt på primitive lejrpladser i den australske outback. Dertil kommer et meget barskt klima med bagende sol og høje temperaturer, som virkelig sætter fysikken og ikke mindst psyken på prøve. Og så er det da fedt når der pludselig kommer en kænguru hoppende ved siden af en! Så ud over at være en stor sportslig oplevelse, var den også en fantastisk natur!