Næsten som i de gode gamle dage…
28. Mar, 2011 af Ole Stougaard

Anders Søndergaard, Vuelta Mallorca 2011

I denne her uge er jeg på Mallorca som cykelguide for Bravo Tours. Det er 7 gang jeg er afsted og ikke meget er forandret.

Det startede for mig som den perfekte måde at få “betalt” en træningslejr. Som studerende elitetriatlet var det en gave at få to uger på Mallorca, hvor jeg fungerede som cykelguide og træner samtidig med at jeg selv kunne få trænet til den store guldmedalje.

Nu er to uger blevet til én uge som er det jeg kan få passet ind i en travl hverdag, hvor både forretningen og familien skal passes. Men fornøjelsen er ikke blevet mindre. Det er super cool at være sammen med en flok cykelryttere og triatleter, for hvem dette her er livsstil, og som kan lide at nørde med carbon og lækre cykler.

For ikke at tale om den store fornøjelse det er, at jeg med god samvittighed at gå om bord i den overdådige buffet.

Vi har fået en rigtig god start. 20 grader og sol de første to dage. I dag fik vi kørt knap 120 km og cirka 2000 højdemeter. Højdepunktet var Sa Calobra som er en rigtig flot opstigning på 10 km og cirka 7%. Mod al fornuft kører du først 10 km ned af stigningen til en lille hyggelig havn, for som den eneste mulighed der er, at køre hele vejen op igen.

Resten af ugen ser programmet ud som følgende:

  • Tirsdag: 60-120 km cykling afhængig af hvor friske benene er (triatleterne svømme r og løber e tur)
  • Onsdag: 150-180 km konge-etape, inkl Orient, Sollêr og Puig Major
  • Torsdag: let rul (triatleterne svømme r og løber e tur)
  • Fredag: 120-200 km få-kørt-det-sidste-ud-af-benene tur
  • Lørdag: let rul

Dertil kommer at alle dagene starter med 30-40 minutter morgenløb samt et eller to løbepas efter endt cykling.