Multitesta trænere tester og evaluerer New Balance Minimus løbesko
20. Feb, 2012 af Ole Stougaard

New Balance Minimus

En god løbesko kan ikke lære os at løbe rigtigt. Men en god løbesko kan gøre det lettere for os at lære at løbe rigtigt.

For at lære at løbe rigtigt er vi nødt til at vide og forstå, hvordan vi løber. Det er en viden vi får ved at studere løb og blive uddannet i løb. Måske vi skal have indført, at du skal bestå en løbeeksamen for at du må løbe!? Til at undervise skal vi bruge nogle gode og kompetente løbetrænere, der kan formidle viden om løb på en let og forståelig måde.

Når vi begynder det praktiske arbejde med tekniktræning, så kan den rigtige løbesko gøre arbejdet lettere for os.

For at du kan løbe optimalt har du blandt andet brug for vigtig feedback fra dine fødder. For hvert skridt du tager har du brug for information omkring underlag, balance, fodens position mv. Den forkerte løbesko kan reducere feedbacken fra dine fødder ganske meget, hvilket vil forringe din perception.

Omvendt kan du med en god løbesko få en klar og tydelig feedback. I denne her sammenhæng er en god løbesko lig med en sko, som har en ganske tynd sål, og hvor der er minimal højdeforskel mellem hæl og tå (skoens “drop” skal være så tæt på 0 % som muligt). Desuden må sålen gerne være fleksibel og der skal være plads til at foden kan trykkes “flad” i landingen.

New Balances bud på sådan en løbesko er deres minimus-modeller, som på papiret opfylder kriterierne for en god løbsko.

Hos Multitesta er der nu en lille håndfuld poserunning certificeret løbetrænere, og vi har netop lige modtaget en sending New Balance Minimus løbesko, som vi skal teste og evaluere.

Jeg glæder mig allerede til min første løbetur i de “røde lyn”