Mads Langer på Magasinet i Odense
12. Maj, 2011 af Ole Stougaard

Mads Langer

Jeg var i går aftens til koncert med Mads Langer. Han gæstede Magasinet i Odense.

Før koncerten i går kendte jeg stort set ikke til Mads Langer – måske med undtagelse af covernummeret You’re Not Alone

Men det var en super fed koncert, og en rigtig god oplevelse. Der var god energi og flow. Mads Langer er i mine øjne en meget lovende og talentfuld musiker.

Jeg kan ikke lade være med at drage paralleller til sportens verden. Der er mange ligheder mellem eliteatleter og de bedste musiker.

Du bliver kun god, hvis du har talent og drive, og hvis du starter tidligt med at spille musik. Og hvis du øver dig igen og igen.

I musikkens verden fokuserer du langt mere på processen i de fleste gør i sportens verden, hvor det typisk drejer sig om resultatet . Det gælder jo ikke om at vinde en koncert, men om at spille musikken så godt som muligt – og det kan altid blive lidt bedre. Det bliver aldrig perfekt.

Derfor øver Mads Langer sig hele tiden. Han jagter det perfekte

Som tilskuer/koncertgæst synes jeg at det er det svært præcist at sætte ord på den sublime præstation. Jeg kan selvfølgelig klokken sluttiden, se resultatet på måltavlen eller høre om der blev sunget rent, men det er ofte i det usagte jeg mærker talentet eller i det mindste bliver glad indeni.

I en atlets bevægelser, ansigtsudtryk, lethed og energi ser jeg talentet. Og det er lidt det samme jeg synes gør sig gældende hos de bedste musikere jeg har oplevet.

Selv uden et slutresultat er du ikke i tvivl, når du har været vidne til at et talent har leveret varen på scenen. Det synes jeg Mads Langer gjorde i går.