Løbeteknikworkshop med Klub Bjergmarathon
6. Feb, 2013 af Ole Stougaard

Klub Bjergmarathon

Forud for Aabenraa Bjergmarathon 2013 afvikles et træningsforløb med navnet Klub Bjergmarathon.

Formålet Klub Bjergmarathon er at give løbere en mulighed for at forberede sig bedst muligt, til at gennemføre den fulde maraton i forbindelse med Aabenraa Bjergmarathon. Deltagerne får en løbetræningsplan på Multirunner.dk, support fra erfarne trænere samt 8 løbeworkshops/foredrag.

Knap 40 løbere har meldt sig til Klub Bjergmarathon. Træningsforløbet kom i gang i begyndelsen af januar, og i den forgangne weekend var det tid til en løbeworkshop med fokus på løbeteknik.

Det blev nogle rigtigt gode og sjove timer i Aabenraa, hvor alle gik åbne og engagerede ind til opgaven med at ændre løbeteknik.

Som træner er det altdig en fornøjelse at kunne hjælpe løbere med råd og vejledning der gør, at de med langt større sandsynlighed, når deres mål. Der kan ikke udstedes målgaranti, men kan jeg være med til at fjerne nogle store sten på vejen mod målet, så bliver det også lettere at nå derhen.

Løbeteknik er et rigtigt godt sted at starte. Skal du blive klar til en maraton, så kommer du ikke uden om, at der skal trænes flittigt i en længere periode.

Der er en sammenhæng mellem hvor meget du løber, og så din risiko for at blive skadet. Løber du 50 km om ugen, så har du større risiko for at blive skadet, end hvis du løber 30 km om ugen.

Især hvis din løbeteknik er “dårlig”

Selv med en god løbeteknik, så stiger skadesrisikoen jo flere kilometer du løber, men chancen er langt mindre sammenlignet med en uhensigtsmæssig løbeteknik.

Derfor havde jeg som noget af det første fokus på at forbedre løbernes løbeteknik, for at ruste dem så godt som muligt til, at de kan klare den træningsmængde der skal til for at løbe en god bjergmaraton.