Læst i Ekstrabladet: Sådan lærer du at løbe stærkt og uden skader
25. Nov, 2013 af Ole Stougaard

Set på nettet: Sådan lærer du at løbe stærkt og uden skader

For lidt over en uge siden blev min nysgerrighed fanget af denne overskrift på en artikel på ekstrabaldet.dk: Fra hyggeløber til hvid kenyaner (Del 1): ‘Snydetricket’ til at løbe STÆRKT!

Artiklen er skrevet af Steffan K Frandsen, der er journalist og blogger på Ekstrabladet.dk, og den handler kort fortalt om, hvordan Steffan ved at ændre sin løbestil fra nuværende hællander til forfodsløber ønsker at komme til at løbe stærkere.

Nu har jeg jo snart set lidt for mange eksempler på, hvordan løbere har ødelagt sig selv ved på egen hånd at ændre løbestil til forfodsløb, idet det jo som bekendt ikke direkte handler om at lande på forfoden. Forfodslandingen er et resultat af, at du får flyttet isættet ind under kroppen.

Så jeg skyndte mig fluks at sende en email til Steffan, hvor jeg tilbød ham min assistance, således han kunne undgå alle de klassisk begynderfejl. Det tyder også på at der venter et samarbejde lige rundt om hjørnet, men da jeg kontaktede Steffan, havde han allerede en løbeaftale med Claus Rasmussen (Posemanden).

Uden at klappe mig selv for meget på skulderen, så tør jeg godt vove den påstand, at Claus og jeg nok er dem der har arbejdet mest med Poserunning/løbeteknik på dansk grund. Claus er en super dygtig og yderst kompetent løbetekniktræner, som har hjulpet mange hundrede løbere af mere skader og på med større løbeglæde.

Steffan mødtes med Claus forleden dag, og det kom der denne artikel ud af: Sådan lærer du at løbe stærkt og uden skader.

Læst i Ekstrabladet: Sådan lærer du at løbe stærkt og uden skader

Hvis du har 15 minutter så vil jeg anbefale dig at se videoen, hvor Claus på en let og simpel måde forklarer, hvad god løbeteknik handler om. Læg også mærke til hvordan Steffan på denne ene session markant ændrer på sin måde at løbe på.

Du kan ændre på meget på blot 60-90 minutter, men skal du fastholde ændringerne, så skal du naturligvis hjem og øve dig.

Jeg vil anbefale alle der har et ønske om at ændre løbestil om at tage en session med en certificeret løbetekniktræner. Det vil give dig en flyvende start, og der er flere ting der vil give langt mere mening for dig, end hvis du har læst det i en bog eller set det på video.

Ligesom Claus tilbyder jeg solo-timer i løbeteknik, hvor vi bruger tid på videooptagelse, løbestilsanalyse og tekniktræning. Derudover er der en række level 1 certificerede Poserunning løbetrænere rundt omkring i Danmark, og du kan finde ud af, hvem der bor tættest på dig her: Techniquespecialist.com.

Vil du i gang på egen hånd, så kan jeg kun anbefale dig at investere 4.99 USD og så få adgang til Posemethods 12 uger lange tekniktræningsforløb i Vimeo.com. Her finder du en lang række rigtig gode videoer, der beskriver de grundlæggende elementer omkring god løbeteknik samt et hav af videoer med gode teknikøvelser.

Der kommer flere og flere veluddannede løbetekniktrænere og der bliver mere og mere brugbart undervisningsmateriale tilgængeligt, så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang med at lære at løbe stærkt og uden skader.