KMD Challenge Copenhagen – Sikken en festdag
15. Aug, 2011 af Ole Stougaard

Challenge Copenhagen 2011

Jeg var i går tilskuer til KMD Challenge Copenhagen. Og sikken en festdag!

Knap 1800 deltagere havde sat sig for at komme igennem 3,8 km svømning, 180 km cykling og en afsluttende maraton i Københavns gader.

Multitesta havde hjulpet en del af deltagerne med træningsplaner, vejledning og coaching, og stort set alle kom igennem dagen som forventet. Stort tillykke.

Aleksandar Sørensne-Markovic havde håbet på en top-placering, men han havde desværre ikke benene til at følge drømmen helt til dørs. Aleksandar kom ind som nummer 14.

Vinder blev Tim Berkel fra Australien efterfulgt af Jimmy Johnsen og Dejan Patrcevic. Hos kvinderne vandt Rebekah Keat fra Australien foran Åsa Lundström og Linda Schuecker.

Podiepladser er dog langt fra det eneste vigtige ved triatlon, og Aleksandar har i mine øjne vundet en stor sejr, i kraft af hans Who Is Number One projekt, som har fået fantastisk opmærksomhed og opbakning.

Og kræftsygdom fik jeg i weekenden tæt på livet. Både på den meget triste måde, og på glædelig vis. Lørdag aften mødte jeg på hotel Bellasky en gammel triatlonbekendt, der sad og knoklede på en motionscykel i fitnessafdelingen.

Det glædelig gensyn blev hurtigt mere alvorligt, da han fortalte at han kæmpede med alt hvad han havde, for at besejre en fremskreden lungecancer, og mange tanker er siden gået til ham og hans familie.

Søndag var det så meget livsbekræftende at se at triatleten Jacob Pallesen, som jeg trænede op efter at han havde været igennem et langt cancerforløb, havde fået tildelt pladsen på Who Is Number One stafetten, hvor han skulle løbe den sidste halvmaraton efter at Jacob Carstensen havde svømmet, Tom Kristensen havde cyklen og Rasmus Henning havde løbet de første 21 kilometer.

I det hele taget var der rigtigt mange vindere i går. Triatlonsporten er helt unik på det område. Ikke bare er vinderen vinder og i fokus. Alle bliver med rette modtaget som vindere, når de passerer målstregen, og der er mange der har god grund til at være stolte af det de præsterede i går.

Thomas Veje Olesen og hele hans team af hjælpere fortjener også en stor tak. De formår at skabe rammerne omkring et perfekt organiseret stævne, og jeg glæder mig allerede til KMD Challenge Copenhagen 2012.