KMD Challenge Aarhus 2012
18. Jun, 2012 af Ole Stougaard

KMD Challenge Aarhus 2012

KMD Challenge Aarhus blev afviklet i går. Vejret var ustadig og halvkoldt, men det afholdt ikke atleterne fra at yde deres bedste og levere flotte præstationer.

Jeg har trænet tre atleter som brugte stævnet i går til at teste formen og høste erfaring med at deltage i et stort race med mange deltagere. Mange deltagere er typisk lig med store skiftezoner og hektiske og kaotiske svømmestarter, og det er elementer man skal afprøve og lære af under konkurrencer, da det ikke rigtigt kan afprøves i træningen.

De tre atleter sigter alle på at køre den fulde iron-distance senere på året.

For Torben Nielsens vedkommende var det debut på det halve iron-distance. En træningstest sidste tirsdag indikerede at formen var god, og Torben leverede også en meget flot præstation.

Det er altid svært at opstille forventninger og specifikke målsætninger, når det er det første race, så frem for at jagte en bestemt tid, så skulle konkurrencen bruges til at arbejde med processen og holde planlagte intensiteter (baseret på træningstesten).

Alt gik planmæssigt om end udgangsfarten på det afsluttende løb var en anelse for hurtigt. Torben lagde ud i 4.40 min/km selvom planen var 5.00-5.30 min/km. Men jeg ved hvor svært det kan være at holde så meget igen når benene er gode, så det var en god erfaring at få.

Torben krydsede målstregen i 5 timer 26 min 24 sekunder

Nu skal Torben restituere i en uges tid og så starter træningen frem mod KMD Challenge Copenhagen.

Kuno Bramsen kørte halv ironman i Haderslev for blot 3 uger siden, og siden har Kuno haft lidt problemer med sygdom. Så vi valgte at droppe en specifik målsætning og i stedet fokusere på at få kørt et “effektivt træningspas”.

Svømningen var OK, men en punktering kostede en del tid på cyklen. Men omvendt så fik Kuno afprøvet at skifte slange under et race, og han kender nu til de udfordringer der er forbundet med dette.

Til gengæld løbe Kuno flotte 1 time 35 minutter 42 sekunder på den afsluttende halvmaraton, og han krydsede målstregen i tiden 5 timer 15 minutter 10 sekunder

Lars Rønning var den tredje atlet jeg har coachet. Lars arbejder som Senior Regional Director (EMEA) for Active.com, og qua hans arbejde er Lars meget stævne aktiv.

Således gennemførte Lars Lanzarote Ironman den 19 maj, og han skal fremadrettet køre Ironman Frankfurt den 8 juli og derefter Norseman Xtreme Triathlon den 4 august.

Som altid brændte Lars en super hurtig cykeltid af, og han kom i mål i tiden 5 timer 6 minutter 24 sekunder

Stort tillykke til de tre Multitesta-atleter.