KMD Challenge Aarhus 2011
30. Jun, 2011 af Ole Stougaard

Challenge Aarhus 2011

På søndag d 3 juli afvikles KMD Challenge Aahus. Distancen er 1900 meter svømning, 90 km cykling og 21.1 km løb. The Challenge Family er en stadigt voksende organisation af triatlonkonkurrencer verden over.

Og i år altså med to konkurrencer på dansk grund – det andet race er KMD Challenge Copenhagen

Jeg synes det er rigtigt positivt at der nu i Danmark er mulighed for at køre en stor triatlon konkurrence på den halve iron-distance.

Multitesta har flere atleter til start. Blandt de atleter jeg træner er det Helle Spangaard og Lars Rønning. Nogle bruger det som forberedelse til den fulde distance en gang i sensommeren mens andre har det som et stort og vigtigt mål. Fælles for dem alle er at de nu er begyndt nedtællingen og mentalt at zoome ind på racet.

Vejen til en succesfuld konkurrence går gennem et målrettet og struktureret træningsforløb, hvor formen bygges op, og hvor du som atlet lærer din krop bedre at kende, således du kan bruge kroppens signaler til at styre dig igennem konkurrencen. Jo bedre forberedt du er, jo mere kan du nyde selve konkurrencen. Det er vigtigt at minde sig selv om, at en konkurrence langt overvejende skal være en oplevelse og kulminationen på en lang og lærerig proces.

Der er ingen tvivl om at der for deltagerne kræver en enorm indsats at gennemføre konkurrence, men du kan være sikker på at det at arrangere stævner kræver mindst lige så meget. Jeg lånte i sidste uge et mødelokale hos Challenge Copenhagen, og der kunne jeg på nærmeste hold se hvordan der blev arbejdet uafbrudt med at få alle detaljerne på plads.

Så nyd dagen og glæd dig over at være en del af noget større. Respekter og støt de andre deltagere – også selvom de på papiret er konkurrenter! Og husk at give alle hjælperne og organisationen bag den respekt de fortjener.

Godt race til alle