Kirsten Rungholm er klar til New York City halvmaraton
14. Mar, 2012 af Ole Stougaard

Kirsten Rungholm løber New York City Halfmarathon 2012New York City Halfmarathon 2012

På søndag løber Kirsten Rungholm  New York City Half Marathon. Kirsten har haft tid til reflektere lidt over træningen og den kommende tur og hun har sat lidt ord på hendes tanker….

Hvordan er forventningerne så?  Til løbet og til hele den totale oplevelse det vil være, at rejse til The Big Apple og deltage i New York ½ marathon? Er jeg klar?

Træningen er gået næsten snorlige efter planen, der har ikke været mange uregelmæssigheder i forløbet denne gang. På nogle af de koldeste dage er en del af løbetræningen flyttet indendørs, hvor føret altid er det samme og intensiteten kan holdes højere end i minus 10-15 grader C. Og her i slutningen af træningsperioden har jeg valgt at træne en lille smule mindre end planlagt.

Udholdenheden er i orden og restitutionstiden er rigtig god, hvilket for mig er det bedste tegn på, at formen er god. Tempoet er en lille smule hurtigere end det plejer at være, også et godt tegn. Men sådan for alvor at komme til at løbe hurtigere, har jeg aldrig været i stand til, i de år jeg har løbet.

Det er meget tilfredsstillende og giver en god følelse, at stå ved enden af et godt træningsforløb, hvor jeg har lagt ”noget” i hver eneste løbetur. Enten haft en lille specifik målsætning, et bestemt fokusområde , f.eks. god teknik eller spontant har haft en tur, hvor alt det fede ved at løbe, har været samlet i én og samme løbetur.

Målsætningen for selve løbet i NY, er jeg dog stadig usikker på. Jeg hælder mest til at få formen testet af, nu når træningen er gået så godt. Jeg vil løbe veldisponeret og gerne med negativ split. Hvad kan jeg løbe den hjem på? Det burde være omkring 1:56.

Samtidig, så vil jeg gerne sikre mig, at få ”hele oplevelse med” og jeg er ikke indstillet på, at satse så meget på en tidsmæssig målsætning, at jeg ikke får nydt hele total oplevelsen ved løbet. Festen, stemningen, suset, jublen og de mange indtryk.

Det faktum, at jeg ikke har for vane at sætte den ene PR efter den anden, har ”tvunget” mig til at ligge endnu mere vægt på alle de andre værdier løb også har, end hurtige tider og PR. En meget berigende (og måske never ending) proces med frustrationer undervejs.

Hvad jeg ikke er usikker på er, at jeg glæder mig helt vildt meget til løbet, turen, byen og til at dele oplevelsen med min søn, som i NYC skal løbe sit første ½ marathon. At suge alle indtrykkene ind og være åben.

Om lidt skal kufferten pakkes, dog så kommer det vigtigste, løbesko og løbetøj, ikke i kufferten, men i håndbagagen. Jeg vil ikke risikere, at mens jeg rejser til New York, så er mine løbesko på vej til Singapore. Jeg har et symbiotisk forhold til mine løbesko, jeg har dem altid med mig når jeg rejser, men pakker dem aldrig i en kuffert.

Med det træningsforløb og disse tanker kan jeg sige; Ja, jeg er klar NYC!