Kettlebelltræning for løbere
28. Jun, 2013 af Ole Stougaard

Kettlebelltræning for løbere

Jeg er på det seneste begyndt at træne en del med kettlebells, og jeg synes at det fungerer rigtig godt sammen med løbetræning. Så hvis du vil supplere din løbetræning med god styrketræning, så kan jeg anbefale dig at du investerer et sæt kettlebells, eller at du finder et fitness og/eller crossfitcenter, hvor de har kettlebells.

Der findes i omegnen af en miliard gode kettlebells-øvelser, men for at komme i gang på en let og simpel måde, så anbefaler jeg at du starter med følgende øvelser:

Kettlebell swing (15-25 reps): Det primære ved denne øvelse er at træne en eksplosiv og kraftfuld hofteekstension. I forhold til løb, så hjælper denne øvelse dig med at få en rigtig god kropsposition, hvor hoften er fremme og overkroppen rank

Kettlebell Goblet-squat (8-12 reps): Den perfekte squatøvelse til at træne din squatteknik, hvor overkroppen er fin lodret, og hvor du bevæger dig lige op og ned. Dvs du sætter dig ned mellem dine ben. Sørg for at presse dine knæ let udad og de bør flugte med dine fødder

Dobbelt kettlebell front-squat (8-12 reps): Denne øvelse er i samme kategori som Goblet-squat

Turkish Get-ups (1-5 reps per side): Denne øvelser er rigtig god i forhold til at træne stabilitet og styrke i mave/ryg.

Disse 4 kettlebell-øvelser giver i sig selv et super godt træningspas, som kan trænes selvstændigt eller før eller efter et løbepas. Lav træningspasset som 3-5 omgange cirkeltræning, med kort pause mellem øvelserne i en cirkel og med 1-3 minutters pause mellem to cirkler.

Skal du løbe intervaller, så prøv også at tage en kettlebell med på stadion og skift mellem at lave en kettlebelløvelse og så løbe et interval (mellem 400 meter og 1.000 meter).

Du kan selvfølgelig også udvide dit træningspas og inkludere armstræk, hip-exersice, sjip/hop og bevægelighedstræning.