Kan du tabe dig uden at gå sulten i seng?
14. Jan, 2010 af Ole Stougaard

kan man tabe sig uden at gå sulten i seng

Jeg havde forleden dag en snak med en person i det fitnesscenter, hvor jeg træner. Hun havde besluttet sig for, at nu ville hun altså i form og samtidig ned i vægt! Hun havde været i gang i et par uger nu, og efter en god start, var det begyndt at knibe lidt med motivationen, og troen på at det kunne lade sig gøre.

Helt konkret havde hun problemer med, at hun nu var blevet nødt til at spise noget mere, fordi hun både var sulten og manglede energi. Hendes konklusion var, at hun nok er en af dem, der bare ikke kan tabe sig på grund af lavt stofskifte eller forkerte gener!

Man kan altså ikke blæse og samtidig have mel i munden

Folk i den vestlige verden kæder sult og mad sammen – jeg er sulten, ergo så må jeg have noget mad! Der kan være mange grunde til at man føler sig sulten, men selvom man føler sult, er det ikke nødvendigvis et must, at man så skal putte noget i munden. Har du nogen sinde prøvet at lade være? De fleste af os vil kunne overleve i en måned uden at få noget at spise. Husk på, at du er selv herre over, hvad du putter i munden og hvornår du gør det. Sult er forbundet med et reduceret fødeindtag, så vil du gerne ned i vægt, er sultfornemmelsen en del af gamet

Vil du gerne tabe dig, kræver det at du forbrænder mere energi end du indtager. Sådan hænger de fysiske love sammen. Det er derfor svært at forvente, at man i forbindelse med et vægttab, kan være sprængt fyld med energi. Selvom der er mange ugebladskure der lover det, er det en illusion. Tænk på din økonomi (dog med modsat fortgen)! Du stiller ikke spørgsmålstegn ved, at de ikke er muligt at spendere en masse penge på luksus, hvis du gerne vil sparre op. Så hvis du gerne vil tabe dig, så accepter at du i en periode må leve med, at du ikke har samme energiniveau og overskud som du plejer at have.

Vægttab = sultfornemmelse + træthed