Kan du tabe dig uden at gå sulten i seng?
12. Dec, 2012 af Ole Stougaard

Kan du tabe dig uden at gå sulten i seng

Efter at jeg/Multitesta har flyttet kontoret til Exerzice Fitness, så er det sket et par gange, at jeg har overhørt en samtale der grundlæggende handler om, at en person ønsker at komme og god form og ned i vægt. Jeg vil tro at begge ting ligger på en top-3 liste over grunde til at folk træner i et fitnesscenter.

Typisk er det, at efter en god start, er det nu begyndt at knibe lidt med motivationen, og troen på at det kan lade sig gøre at i form og ned i vægt.

Problemet er at personen har fået problemer med ikke at kunne holde diæten, og har været nødt nødt til at spise noget mere, fordi vedkommende både føler sig konstant sulten og mangler energi. Konklusionen ender med, at personen nok er en af dem, der bare ikke kan tabe sig på grund af lavt stofskifte eller forkerte gener!

Det er helt klassisk, at mange mennesker kæder sult og mad sammen. Jeg er sulten, ergo så må jeg have noget mad!

Der kan være mange grunde til vi føler os sultne, men selvom vi føler sult, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at vi så skal putte noget i munden.

Har du nogen sinde prøvet at lade være? De fleste af os vil kunne overleve i en måned uden at få noget at spise. Husk på, at vi selv er herre over, hvad vi putter i munden og hvornår vi gør det. Sult er forbundet med et reduceret fødeindtag, så vil du gerne ned i vægt, er sultfornemmelsen en del af gamet.

Vil du gerne tabe dig, kræver det at du forbrænder mere energi end du indtager. Sådan hænger de fysiske love sammen. Det er derfor svært at forvente, at vi i forbindelse med et vægttab, kan være sprængt fyld med energi. Selvom der er mange ugebladskure der lover det, er det en illusion.

Så hvis du gerne vil tabe dig, så accepter at du i en periode må leve med, at du ikke har samme energiniveau og overskud som du plejer at have.

Vægttab = sultfornemmelse + træthed