Jens Isbak Kristensen
4. Mar, 2010 af Ole Stougaard

Jens Isbak Kristensen

Jens Isbak Kristensen er navnet på en af de triatleter jeg træner. Jens er en af dem der har imponeret mig rigtigt meget. Han har forbedret sig enormt meget, og på bare to år er han gået fra at være begyndende triatlonspire med et mål om at gennemføre en Ironman, til at være en ambitiøs triatlet der træner for at kvalificere sig til Hawaii Ironman 2010.

Hej Jens. Tak fordi jeg må stille dig et par spørgsmål. Kan du til at begynde med ikke kort beskrive dig selv og din baggrund?

Som sagt hedder jeg Jens Isbak Kristensen, er 26 år gammel og født og opvokset i den noget forblæste, omend hyggelige by, Hirtshals. Jeg har altid haft sport tæt på kroppen, og jeg har i årenes løb dyrket alt fra badminton til fodbold – ja, jeg har sågar spillet blokfløjte en periode, men lad os springe hurtigt over det.

For tiden læser jeg Elektronik Ingeniør på Aalborg Universitet, og jeg har inden det en uddannelse som Elektronik Fagtekniker og senest Elektronik Teknolog.

Jeg er i gang med min tredje sæson med triatlon. Første sæson handlede udelukkende, om den umådelige store udfordring, det ville være at gennemføre en Ironman. Det var det ubestridte mål. Der gik dog ikke mange måneder i det hårde træningsforløb, inden jeg var opslugt af sporten – og sådan gik det til, at jeg blev triatlet.

Hvad er dit mål for sæsonen 2010?
Midt i 2009-sæsonen begyndte jeg at kigge frem mod 2010. Det er vigtigt at være på forkant med den kommende sæson, da de store stævner hurtigt bliver udsolgt. Sæsonen 2010 har altid været den sæson, hvor det næste store skridt skulle tages. Derfor besluttede jeg mig for Frankfurt Ironman. Sidste år, 2009, var egentlig en sæson, der ikke skulle have en Ironman i sig, men motivationen var der, og jeg besluttede mig for Kalmar Ironman.

Med det overraskende og fine resultat i Kalmar, er forventningerne til 2010 nu endnu større. Derfor er målet Hawaii Ironman. Jeg vil grave dybt på dagen i Frankfurt, og bruge stævnet som kvalifikation til Hawaii – ”stævnet over dem alle”…

Du laver et projekt, hvor du vil samle penge ind til kræftens bekæmpelse. Det lyder som et super initiativ. Hvad fik dig til at tænke i disse baner og lave dette projekt?
Jeg har egentlig aldrig haft muligheden for at bidrage til socialbeviste formål, men da chancen bød sig igennem mit engagement med triatlon, fangede det mig med det samme.

Jeg har altid været stor tilhænger af det ”med at leve livet, og gøre det man føler for”, men ikke alle har den mulighed. Hvis min passion og drivkraft inden for min sport kan bruges til at hjælpe andre og særligt folk, der er ramt af noget så ulykkeligt som kræft, så er der intet, jeg hellere vil. Det giver sporten en ny betydning, og det er med stolthed i kroppen, at jeg spænder mine snørebånd inden et løbepas.

Super, tak for det. Og held og lykke med dit projekt. Håber du får samlet en stor pose penge sammen :-)  Følg Jens’  projekt “En kamp mod tiden” på Facebook