Jeg deler ikke Allan Zacharisasens syn på løbeteknik
8. Nov, 2011 af Ole Stougaard

Løbetræning på Oure Idrætshøjskole

Mandag morgen var der i Go´morgen Danmark et indslag omkring et træningsforløb til Nykredit Copenhagen Maraton 2012. TV2 har søsat et projekt der hedder Go´Maraton, og manden der skal hjælpe et par af deltagerne med løbetræning er Allan Zachariasen.

Go´Morgen Danmark følger to løbere – Christina Sander og Anne Funch – på tæt hold, og mandag var det første indslag.

Som jeg skrev i et blogindlæg for nylig, så har jeg stor respekt for Allan Zachariasen. Hans træningsplaner er essensen af mange års erfaring som en af Danmarks gennem tiden bedste løbere, samt siden hen et mangeårigt virke som personlig træner.

Allan træner i dag rigtigt mange løbere, og han er meget aktiv som foredragsholder og med løbekurser. Og det kan man kun gøre igennem mange år, hvis man gør tingene godt, og hvis man skaber resultater.

Så Christina og Anne er uden tvivl i gode hænder.

En ting er dog sikkert, og det er at jeg ikke deler Allans syn på løbeteknik. I mine øjne er det ikke sådan at sprintere og kortdistanceløb foregår på forfoden, mens langdistanceløb foregår på hælen. Spørger du mig, så er der ikke forskel på løbeteknikken, hvad enten du sprinter eller jogger. Vi gør alle sammen det samme. Stor som lille. Tyk som tynd. Ung som gammel. Sprinter som maratonløber.

Jeg ved at Allan har meget fokus på løbeteknik når han afholder løbekurser og arbejder med personlig træning. Men vi deler bare ikke samme opfattelse af løbeteknik. Løbeteknik er ikke en individuel ting, hvor man fra naturens siden så enten er skabt som sprinter eller langdistanceløber.

Jeg har dog været på samme banehalvdel som Allan, men via min indsats for at lære og forstå løbeteknik, har jeg fået ny indsigt som jeg i dag arbejder ud fra.

Der findes kun én måde at løbe på. Det er muligt at definere én standart for løb, som samtidig er let at lære og forstå. Og det er muligt med enkle midler at (be)vise, hvad det er som vi egentlig gør, når vi løber.

Som alle gode trænere, så er Allan åben over for ny viden og input, og jeg glæder mig over at han deltager på mit næste poserunning trænerkursus den 28 og 29 januar 2012. Jeg er sikker på at der nok skal blive nogle gode diskussioner, hvor de bedste argumenter får lov til at “vinde”