Hvordan gik det så Kirsten Rungholm til New York City halvmarathon?
2. Apr, 2012 af Ole Stougaard

Kirsten Rungholm og hendes søn Robert Rungholm i mål efter New York City Halvmarathon 2012

Kirsten Rungholm har været i New York for at løbe New York City halvmarathon.

Jeg har tidligere skrevet om Kirstens motivation for at turen over på den anden side af atlanten for at løbe et halvmaratonløb. For nylig publicerede jeg et blogindlæg, hvor Kirsten skrev lidt om selve træningsforløbet.

Blog 1: Kirsten Rungholm skal løbe New York Half Marathon 2012
Blog 2: Kirsten Rungholm er klar til New York City halvmaraton

Nedenfor følger Kirstens tredje og sidste indlæg om projekt “New York City halvmarathon

Vi (= Kirsten og hendes søn, Robert) var trætte da vi ankom fredag aften og trods kompressions strømper, så havde vi tillige elefant ben efter 8 timer i et flysæde. Men vi bliver ramt af både byen og atmosfæren der er i den, med det samme.

Vi bor med udsigt over Manhattans sky-line og nede om hjørnet kan man få de lækreste brød med sprød skorpe og advokado, tahin og sorte sesamfrø ovenpå. Der ligger også en stor garage, der er helt fuld af en masse gamle vinylplader til salg og man kan høre dem inden man køber…

Søndag var vi friske igen, da starten gik kl. 7.30 i Central Park. De første 10 km var en rundtur i den kuperede park, jeg havde god energi og holdt et lidt højere tempo end planlagt. Efter et par kilometer kunne jeg mærke, at benene var rigtig gode og energien i kroppen var bestemt helt i orden. Så den skulle have gas, det var hurtig klart.

Efter Central Park blev vi ledt ned til Times Square, her var der rigtig mange tilskuere, musik og stemning. Her var ruten flad og jeg kunne ret let sætte fart op. Videre vest på, ud til kanten af Manhatten og et lang lige stræk ned til syd spidsen hvor målet lå. Jeg løb med en energi og et flow jeg meget sjældent oplever i mit løb, når jeg løber på tid. Jeg synes bare det gik virkelig, virkelig godt!

Ved 16-17 km bliver jeg lidt nervøs, jeg synes faktisk det går lidt for godt, til at kunne være sandt. Kan det her mon holde? Det kunne det godt, selvom jeg de sidste 2-3 km måtte kæmpe noget hårdere for at holdet tempoet oppe. Jeg kom igennem på 1.51.00, det er 5 min. hurtigere end min målsætning. Negativ split med 2 min., så også veldisponeret.

Jeg kan ikke huske, at jeg tidligere har opnået at nå mit mål, når jeg har sat mig en tidsmæssig målsætning. Det gjorde jeg denne gang, ovenikøbet med 5 min. i overskud. Jeg har heller ikke tidligere oplevet, lige at have dette ekstra gear til et løb, når man synes det sådan rigtig gælder.

Jeg betragter almindeligvis mig selv som en glad løber, der nyder at løbe. Nu er jeg en ekstraordinær glad løber. Det var virkelig dejligt at kunne lave så en god præstation og også at kunne omsætte al træningen til et godt løb i New York på dagen. Det giver igen motivationen et ekstra boost.

Min søn ræste igennem sit første halvmarathon på 1.29 i hans Fivefingers. Han havde også et rigtig godt løb i New York og en god oplevelse. Han havde efter løbet ret ømme ben og det har han vist stadig “glæde” af. Det var ikke kun til løbet vi gav den gas, også i dagene efter havde vi fart på rundt i byen, der var meget på “to do” listen.

New York er mange besøg værd og startnummer til den fulde distance 42,2 km d. 4. november 2012 er netop i hus.