Herlige løbeworkshops hos LØBEREN
1. Jun, 2011 af Ole Stougaard

pose running workshop hos løberen i Aarhus

Jeg har i de forgange uger haft fornøjelsen af at afholde en række løbeworkshops hos LØBEREN. Omdrejningspunktet har været løbeteknik, og der har været fokus på praktisk træning og videoanalyse af deltagernes løbeteknik.

Jeg har været i Ålborg, Lyngby, Esbjerg og Århus, og alle steder er jeg blevet mødt af entusiastiske, motiverede og glade løbere, med stor appetit på at få ny viden og inspiration til deres løbetræning.

Det har for mit eget vedkommende været dejligt at give en masse løbere viden om og forståelse af, hvordan vi rent faktisk skaber fremdrift når vi løber – hvorfra farten kommer!

Forestil dig en situation, hvor der ikke fandtes køreskoler, kørelærer og kørerbeviser? Hvis vi bare kunne købe en bil og sætte os bag rattet. Det er de færreste der stiller spørgsmålstegn ved det fornuftige i at lære at køre bil inden man begiver sig ud i trafikken på egen hånd.

Det er paradoksalt at rigtigt mange mennesker løber, men stort set ingen aner hvordan de løber :-)

Jeg oplever heldigvis en spirende interesse for en bedre forståelse af løbeteknik blandt løbere, og jeg er sikker på at arrangementer som disse er med til at starte en proces, hvor løbere begynder at arbejde med løbeteknik på lige fod med intervaller, tempoture, fart og puls.