Henrik Aarup Svendsen skal løbe Hamborg Maraton
5. Maj, 2011 af Ole Stougaard

Henrik Aarup Svendsen

Jeg træner Henrik Årup Svendsen fra Vejle IF. Henrik skal om nogle uger løbe Hamborg Maraton. Målet er en ny personlig rekord og indtil nu er træningen forløbet virkelig godt.

Jeg har haft mulighed for at stille Henrik et par spørgsmål.

Kan du kort fortælle lidt om dig selv og din baggrund?

Jeg er 44 år, bor i Vejle, selvstændig på 12. år ved Dansk Ventil Center A/S og har trænet fast efter Multitesta træningsprogram i næsten 1½ år.

Du har forbedret dig rigtigt meget hen over de seneste 3-4 måneder. Hvad tror du er de vigtigste årsager til denne store fremgang?

Det tager selvfølgelig tid at blive en bedre løber og kroppen skal vendes til at træne 4-6 gange om ugen. For mig virker det motiverende at have et træningsprogram som er personligt og fastlagt hen imod mine sæson mål – så motivation og troen på en selv er vigtig.

Derudover, er det et stort plus at jeg har tabt 3-4 kilo i forhold til samme tid sidste år.

Til sidst, selv om det lyder ganske simpelt – vil jeg nævne, at de sidste 2 PR løb har været med musik og det har flyttet fokus i den rigtige retning – troen på en selv betyder rigtig meget.

Hvad er dine kommende mål?

Sidste år løb jeg Berlin Marathon i 3.17 og målet for 2011 var egentlig at komme under 3.10, men pga. den seneste fremgang er jeg inde i overvejelserne om at satse på Sub 3 i enten Hamborg eller Berlin. Sub 3 er under alle omstændigheder det store mål som jeg har i sigte.

Du har jo løbetrænet i mange år. Hvad er den vigtigste motivator eller drivkraft for at du fastholder denne livsstil?

Jeg er drevet af at nå mine personlige mål og bliver ved indtil det lykkes. Med det seneste vægttab samt lidt mere styrketræning er det selvfølgelig meget motiverende at mærke at man er mere fit end tidligere.. det giver også et større overskud i situationer hvor man er presset.