Hawaii Ironman 2009
9. Okt, 2009 af Ole Stougaard

Torbjørn Simdballe

Lørdag aften dansk tid lyder startskuddet til årets største triatlonbegivenhed – Hawaii Ironman. Her skal det afgøres hvem der kan kalde sig verdens ironman konge hhv dronning i det kommende år.

Det siges at den legendariske triatlet Mark Allen først formåede at vinde Hawaii Ironman efter at han gennem Shamanisme lærte sig at komme i kontakt med de hawaiianske ånder, som så lærte ham at begå sig på lavaøen

Hvem der i år har fundet mest nåde hos de hawaiianske ånder bliver spændende at følge. Traditionen tro tæller både mande- og kvindefeltet de absolut største stjerner på den lange triatlondistance, og som jeg ser det, så er der i hvert fald fem navne blandt både mænd og kvinder der kan trække det længste strå.

Der har i de seneste år været en tendens til, at det er en af de gode løbere, der kommer først over stregen, og mine favoritter er også blandt dem der kan afslutte med en sub 2t50min maraton. På herresiden håber jeg lidt at Chris McCormack kan få revanche. Til at fylde skamlen tipper jeg spanieren Eneko Llanos og australieren Craig Alexander. På kvindesiden er mine bedste bud på top 3 Chrissie Wellington, Sandra Wallenhorst og Rebecca Keat.

Desværre er Torbjørn Sindballe ikke at finde på startstregen. En hjertefejl fik tidligere på året Torbjørn til at indstille sin aktive karriere. Jeg vil savne at se ham være offensiv, og med sine sublime cykelevner angribe og køre væk fra feltet

Jeg glæder mig til at følge Rasmus Henning i hans debut på Hawaii. Rasmus vandt tidligere på året Ironman China og han har meldt offensivt ud, at han går efter en podieplads. Desværre væltede han på cyklen for nogle uger siden og brækkede hånden, og forventninger er således reduceret. Der er ingen tvivl om at Rasmus har potentialet til at vinde, og trods den brækkede hånd, er han fortsat jokeren der kan overraske alt og alle og løbe med sejren. I profeltet finder vi på herresiden også Jimmy Johnsen mens Lisbeth Kristensen og Charlotte Kolters stiller op i kvindernes profelt.

I alt er der 20 danskere til start på Hawaii. For nogle er det første gang, mens andre har været med de sidste mange år. Til de erfarne hawaii-deltagere tæller blandt andet Tommy Nielsen og Bent Andersen. De har for vane at komme hjem med podieplaceringer i deres respektive age-groups, og 2009 bliver nok ingen undtagelse.

Vil du ligesom jeg følge racet live lørdag aften, så kan du holde dig opdateret på ironman.com