Flotte Multitesta-præstationer til Copenhagen Marathon 2014
19. Maj, 2014 af Ole Stougaard

Flotte Multitesta-præstationer til Copenhagen Marathon 2014

I går, søndag den 18 maj, blev der på en ganske varm og senere våd dag løbet Nykredit Copenhagen Marathon.

Jeg havde trænet 5 af deltagere og de komme alle flot igennem dagens strabadser

Margrethe Frydeborg: 2:59:48
Margrethe løb et super flot løb om end det var lidt langsommere end hendes personlige rekord på distance. Målet var en pr, men vejret var lidt for varmt til at hun kunne indfri denne målsætning.

Tiden rakte til en meget flot 7. plads bland alle de kvindelige løbere til en flot førsteplads i hendes aldersgruppe.

Sebastian Percy-Smith: 2:59:50
Jeg har trænet Sebastian siden efteråret. De første måneder bar præg af småskader og især sygdom, så der var først omkring 1 marts at Sebastian for alvor kom i gang med træningen.

Sebastian løb et fint VM Halvmaraton og har siden løbet nogle fine tider på 5 km og 10 km, så vi vidste at han havde farten til at løbe hurtigt. Men havde han nu også udholdenheden og nok træning i kroppen til at kunne holde farten hele vejen?

Jeg havde foreslået et lidt konservativt tempo og en ny personlig rekord som målsætning, men Sebastian havde super gode ben på dagen, og han valgte at tage chancen med henblik på at løbe under 3 timer. Og det lykkes ham at holde hele vejen og han kom i mål i lige under tre timer. Ganske imponerende med den relativt lille træningsmængde

Pia Joan Sørensen: 3:06:48
For bare 3 uger siden blev Pia Joan Sørensen Dansk mester i 100 km løb i den meget flotte tid lige under 8t20min, så for Pia var Copenhagen Marathon “bare” en god gang seriøs træning, om end hun gerne ville præstere godt, og gerne en tid under 3 timer. Det lykkes ikke helt, hvilket da også næsten ville være for godt til at være sandt, men hun præsterede alligevel at løbe en ny personlig rekord og fortsat ganske hurtigt.

Søren Arnsbo: 3:51:53
Da jeg startede samarbejdet med Søren i efteråret 2013 var hans bedste maratontid på omk 4t30min, så dagens præstation må sige at være intet mindre end imponerende. Og på vejen mod dette maratonløb er det samtidig blevet til personlige rekorder på både halvmaraton, 10 km og 5 km, og især på de kortere distancer har Søren løbet rigtig hurtigt.

Med til historien hører også at Søren til dagligt er en meget travl CEO for Arnsbomedia, så formen er blevet bygget op på “bare” 2-3 ugentlige træningspas. Det har kunne lykkes fordi stort set alle træningspas har været med meget høj kvalitet, ligesom Søren har været meget konsistent, og der har kun været meget få gange hvor træningsplanen ikke er blevet fulgt.

Morten Vedel Kruse: 4:40:31
Ligesom Søren, er Morten Vedel Kruse som adm. direktør for SSP technology en meget travl mand med lange arbejdsdage og mange rejsedage til Østen.

Morten kontaktede mig i uge 10 og fortalte at han gerne ville løbe Copenhagen Marathon. Vi lagde ud med en test der indikerede at Morten havde en fin aerob kapacitet, men ellers uden nogen form for løbetræning i en lang periode.

Det er altid en stor kunst at flytte én person fra ingen løbetræning til maratonform på 11 uger, men det lykkes takket være Mortens evne til at få løbet ugens planlagte tre løbepas, og uden at stresse over den korte træningsperiode, og uden at forcere hverken tempo eller distance.

Min filosofi er altid den, at uanset hvor kort tid du har til f.eks. at træne dig op til en maraton, så kan planen ikke være hårdere og med større progression end den form og kapacitet du har nu og her.

Således så Mortens hårdeste uge ud som følgende:

Uge 17
1) dist, 16 km z3
2) it, 5x1000m z8 <2>
3) tempo, 2×4 km z6 <2>

Ugen efter løb Morten Lillebælt Halvmaraton, hvilket således blev hans længste træningstur, og siden det løb har der været to uger med let træning frem mod løbet i går.

 

Stort tillykke til alle fem glade, målrettede og motiverede løbere. I gjorde det alle sammen super flot i går.

Foto: Jens Dresling, Plotiken.dk