Del din viden, hvis du ved noget – Poserunning trænerkursus
27. Jan, 2012 af Ole Stougaard

Løbeworkshop i poserunning hos LØBEREN i Århus

I weekenden har jeg Poserunning level 1 trænerkursus. Og jeg glæder mig

Personligt så har jeg en vision om at gøre den viden som trænere, idrætsfysiologer og andre træningseksperter har tilgængelig for alle der træner. Det er der flere metoder til at gøre.

Multitesta er personlig træning, hvor der overføres viden gennem den direkte kommunikation mellem træneren og atleten.

I Multiquark har vi en metode til at automatisere eksperternes viden. Den viden kan vi så formidle videre gennem f.eks. algoritmer, software og websites.

I weekenden vil jeg bruge en meget gammel og klassisk metode. Her vil jeg give min viden videre til andre trænere gennem undervisning. Formålet at gøre trænerne i stand til at bringe den lærte viden videre til løbere.

Og der mangler i den grad viden om løbeteknik blandt trænerne rundt omkring. Jeg ønsker at bringe tekniktræningen op på et niveau, hvor det prioriteres lige så højt som træningsprogrammer og træningsplanlægning.

Hvis løbere lærer at forstå hvordan de løber, og de samtidig lærer at løbe rigtigt, så vil vi se en væsentlig reduktion i antallet af løbeskader, og folk vil begynde at opleve løb som let. Løb skal være let, ikke hårdt!

Og der venter et stort stykke arbejde. Der er over en million danskere der løber regelmæssigt, og som det er nu, så ved en promille måske hvordan man løber. Tænkt sig, så mange løber rundt derude, uden at vide hvad det er de foretager sig!

Det skal der laves om på, og til det har jeg brug for andre træneres hjælp. Trænere der åbne over for nye input og nye tanker omkring løbetræning. Dem er der 18 af her i weekenden.

Vi ses