Copenhagen Ultramarathon 2011
20. Apr, 2011 af Ole Stougaard

Nikola Tosic og Ole Stouggard, Copenhagen Ultramarathon 2011

I lørdags deltog jeg i Copenhagen Ultramarathon, hvor målet var at løbe 100 km.

Jeg nåede ikke målet.

Jeg valgte at udgå efter 70 km.

Og hvorfor så det? Hvad gik galt?

Jeg havde gode ben og et godt energiniveau, og jeg kom fint fra start. Jeg løb som planlagt 4.15-4.20 min/km og jeg fik drukket et glas cola cirka hver 3 kilometer. Jeg nåede halvvejs efter 3 timer 36 minutter, hvilket var lige efter bogen. Målet var en sluttid omkring 7 timer 15 minutter, så det passede perfekt. Benene havde det ligeledes rigtig godt halvejs inde i løbet.

Men det kneb ganske gevaldigt med det mentale overskud. Det havde været en rigtig hård uge rent arbejdsmæssigt med mange vigtige beslutninger. Samtidig var runden på de 10 kilometer der skulle løbes 10 gange mennesketom, og der var ingen løbere der fulgte min fart.

Så mentalt gik jeg kold, og jeg havde ingen motivation til at fortsætte – hvad var formålet?

Ultraløb er uden tvivl lige dele fysisk og mental styrke.

Men set i et større perspektiv, så fortæller det også noget om, at kimen til de store personlige sejre ligger i dit ønske om at nå målet.

Det er dine tanker, og dit ønske om at ville noget, der fører til den egentlige handling.

Du kan være i nok så god fysisk form, men har du ikke et brændende ønske om at nå målet, så flytter du dig ikke ud af stedet.

Det er i nogen henseender nogle gange bedre at være mentalt klar end at være i super topform. Hvis du virkelig vil det, så kan du klare stort set alle fysiske udfordringer uden at have trænet.

Så husk det nu: Træning er selvfølgelig meget vigtigt, men du skal også have et brændende ønske om at nå målet, hvis du vil sejre (over dig selv)!