Copenhagen Maraton 2010
25. Maj, 2010 af Ole Stougaard

Copenhagen_Marathon_443798i

I søndags havde jeg  fornøjelsen af at løbe Copenhagen Marathon. Copenhagen Maratnon er Danmarks største maratonløb, og arrangørerne har en ambition om at gøre det til et af verdens 20 største maratonløb. Der var tilmeldt et rekordstort antal løbere. 12.644 havde tilmeldt sig. heraf stillede 9.847 til start og 9.141 gennemførte løbet.

Jane, Hjalte og jeg var i København i anledning af en bryllupsfest i lørdags, og da jeg så fik fat på en startplads via mit engagement med Per Munch fra Politiken var det nærliggende at snøre løbeskoene og deltage i denne festlige begivenhed

Forberedelserne havde ikke været målrettet dette løb, og jeg tog også dagen som den kom, og uden de store forventninger. Nedenfor er hvordan dagen forløb.

07:15: Blev vækket af Hjalte, og spiste morgenmad sammen med ham. Han fortærede sin sædvanlige kæmpe portion havregryn, som det kræves, hvis man har så meget krudt i rø… som han har! Jeg nøjedes i dag med et par bananer og et stor glas vand (jeg dur ikke til at løbe med ret meget mad i maven). Jeg fik ordnet det der nu en gang skal ordnes før et langt løbepas, og jeg fik løbetøjet på.

08:30: Jane kører mig til S-toget i Vanløse og derfra med S-tog til Dybbøls bro.

08:45: Spadserer fra Dybbøls bro og de cirka 700m til startområdet.

09:00: Let opvarmning, en tur på toilettet og på plads i startboksen

09:30: Start på Copenhagen Marathon. Jeg finder en god gruppe, hvor min atlet Søren Steffensen klokker kilometertider som en schweizisk urværk. Runder ½ maraton i 1t27.22min. Lidt tunge ben – jeg fik vist lidt for få kulhydrater i går – men fin lav puls. Speeder op og løber de 10 km fra kilometer 22 til 32 på cirka 40 minutter. Får derefter lidt stive stænger, så slækker lidt på farten igen og kommer fornuftigt hjem i 2t52.35min.

12:30: Hvor bliver solen af? Det er piv kold i målområdet, og jeg har kun mit race-tøj. Troede jeg skulle hænge ud der i sol og sommer, men beslutter at futte og til S-toget i hjem og have et dejligt varmt bad.

13.30: Tilbage hos familien i Brønshøj.

Copenhagen Maraton er et rigtig godt og velorganiseret løb. Positivt at de havde vendt ruten om, så vi løb modsat af, hvad vi gjorde sidste år og perfekt med start og mål på Islands Brygge. Og opbakningen ude på ruten var i år også rigtig god. Der er de danske tilskuere kommet godt efter det. Og sammen med de festlige indslag rundt omkring på ruten, var de uden tvivl med til at gøre løbet til en stor fest for de mange deltagere