Copenhagen Marathon 2011
27. Maj, 2011 af Ole Stougaard

Copenhagen Marathon 2011

I søndags løb jeg Copenhagen Marathon. Og hvilken fest at være en del af! I løbet af de sidste 2-3 år har de i København formået at skabe nogle fantastiske rammer omkring løbet og ikke mindst få københavnerne ud af lejlighederne, og ud på gaderne for at heppe. Og der var virkelig mange sande heppere langs ruten i søndags. Fedt

Ligesom varmen og fugtigheden påvirkede Mia Sørensen i Hamborg Maraton, så måtte jeg også lide den nød at gå ned med flaget ved 32 km. Jeg havde indtil da følt mig super godt løbende – lette ben, høj kadence og ingen nævneværdig træthed. Min plan om at løbe omkring 2t40min så ud til at holde stik. Men ved de 32 km var det slut. Kroppen lukkede ned og farten faldt med tæt på 45-50 sek/km. Jeg kom i mål efter 2t48min.

Min egen forklaring er kombinationen af dehydrering og høj kropstemperatur. Når kropstemperaturen når et vist niveau lukker hjernen ned for maskineriet for at beskytte kroppen. Det sker stort set fra det ene minut til det andet. Da jeg ikke var opmærksom på muligheden for at “koge over” er det først efterfølgende at jeg har konkluderet på denne årsag.

Vejret snød i den grad – vejret virkede på ingen måder ekstremt, men luftfugtigheden kan være en “usynlig dræber”

Helle Spanggard løb i København sit andet maraton. Hun debuterede på Samsø sidste sommer så det var noget af en kontrast at møde tusindvis af tilskuerne på København.

Helle lider af sygdommen Morbus Crohn. Men det skal ikke stoppe Helle i at gøre det hun har lyst til og hun har netop brugt sine maratonmål og et kommende mål om at gennemføre Challenge Århus ½ Ironman til at vise omverdenen og ikke mindst andre der har samme sygdom, at man kan mere end man aner. Flot Helle.