Christian Madsen løber Marathon Des Sables 2013
5. Apr, 2013 af Ole Stougaard

Christian Madsen løber Marathon Des Sables 2013

Jeg har siden årsskiftet trænet ultraløberen Christian Madsen. Første mål var at hjælpe ham med at blive klar til Marathon Des Sables 2013.

Inden afrejsen har jeg haft mulighed for at stille Christian et par spørgsmål:

Christian, fortæl os ganske kort lidt om dig selv?
Jeg er 33 år gammel og bor på Islands Brygge i Kbh. Jeg er gift med min dejlige hustru Laila, og vi har sammen en 4-årig søn Anders. Jeg har en baggrund som sergent i Livgarden, premierløjtnant & kaptajnløjtnant i Søværnet. I 2009 startede jeg mit eget firma – ultrarun.com – da jeg elsker løb og udholdenhedssport og gerne ville arbejde med min hobby.

Hvorfor har du valgt at løbe Marathon Des Sables?
Jeg gennemførte i 2011 Marathon Des Sables, der er et 250 km ørkenløb, hvor man løber 6 etaper over 7 dage. Under hele løbet er du selvforsynende med rygsæk og op til 10 kg i rygsækken i den marokkanske del af Saharaørkenen. Længste etape er typisk omkring de 80 km. Jeg valgte at deltage i løbet og blive repræsentant for løbet i Skandinavien, fordi løbet er en unik naturoplevelse, hvor alle nationaliteter mødes og løber på lige vilkår. Alle hjælper hinanden og får en kæmpe oplevelse. Det der motiverer mig er, at udforske mine grænser og prøver at se, hvor meget jeg kan klare. Samtidigt er det at opleve en del af naturen, som man ellers aldrig oplever.

Hvilke forventninger har du til løbet?
Jeg forventer at løbet bliver benhårdt i år, da jeg forventer at der ulig andre år bliver fokuseret endnu mere på skrappe stigninger og højdemeter. Ellers forventer jeg en stor oplevelse, hvor vi alle lærer hinanden godt at kende i ørkenen.

Hvordan pakker man mad/energi til sådan et race?
Man skal til løbet have 2000 kcal pr dag til 6 dage altså i alt som minimum 12000 kcal – jeg medbringer omkring 19900 kcal. Min primære energikilde under selve etaperne er WINFORCE Ultra Energy Complex, en unik form for gel, hvor der også er fedtsyrer i foruden komplekse kulhydrater – det hjælper med at stille sulten undervejs på de lange etaper, og det giver flere kcal end traditionelle gels. Ellers spiser jeg frysetørrede måltider til aften efter etaperne samt et forblandet morgenmåltid med havregryn og mælkepulver til morgen. Ellers er det vigtige i varmen indtag af elektrolytter, hvor jeg planlægger at spise SaltStick saltkapsler, 2 i timen alt efter varmen.

Jeg ønsker Christian held og lykke med Marathon Des Sables.