Brian Matzen fra Alfred og Kamilla – den bedste og mest inspirerende kok jeg kender
15. Maj, 2014 af Ole Stougaard

Brian Matzen

Jeg træner Brian Matzen – ejer af, chef for og mesterkok hos Alfred og Kamilla. Brians mål er cykelløbet La Marmotte, og han har siden vi startede samarbejdet i efteråret 2013 trænet målrettet for at komme i den bedst mulige form.

Da vi startede kunne Brian knap nok holde til at træde 240 watt i mere end 5 minutter og i fredags kørte han 2×20 min ved 240 watt som var det hyggetræning. Ligeledes kunne han knap nok dødløfte 50 kg og i dag – efter 1 times pænt hård cykeltræning – dødløftede han 3x2x100kg og 1x1x105 kg.

Godt nok træner Brian målrettet og hårdt, og godt nok holder han meget af at cykle, men det er altså ingen ting ved siden af, hvor meget han holder af at lave mad, og hvor hårdt han arbejder i sit køkken hver eneste dag.

Det er unikt at være i selskab med Brian Matzen når han først begynder at tale om mad.

Hvis Brian cyklede lige som meget som han arbejder i sit køkken, så er det lige før han ville være Tour de France kandidat!

Men Brian skal ikke vinde Touren. Hans mål er at skabe kulinariske oplevelser, som hviler på kærligheden til den enkle og ærlige mad baseret på årstidens råvarer, tilsat en god knivspids fantasi og passion. Og det er han godt nok god til.

Jeg kan på det varmeste anbefale dig at spise hos Alfred og Kamilla eller køre forbi deres mad-med-hjem butik.

Jeg er sikker på at du går glad derfra ligesom jeg altid er glad efter en god gang træning med Brian.

Foto: fotograferne mikkel & thomas