Brevet 200 km – Elefsina-Nemea-Elefsina
30. Jan, 2011 af Ole Stougaard

Lørdag deltog jeg i et Græsk Brevetløb i selskab med Multutesta-atleten Michael Holm Johansen, Pericles – Taxachaufføren fra Athen – , Korinth og Pelopones. Jeg havde forventet solskin og forårstemperaturer når jeg nu havde taget hele turen til Athen, men i stedet bød dagen på max 10 grader, overskyet og et par enkelte dryp fra oven. Så mit medbragte cykeloutfit svarede på ingen måde overens med vejrforholdene. Men eftersom jeg ikke havde medbragt andet, så måtte det jo være nok. Og det var det så.

Om ikke andet så var jeg overbevist om at Grækerne ville møde op i samme udrustning, men der tog jeg fejl. Trods det at jeg kom fra det kolde nord, var jeg nok den rytter der havde mindst tøj på. Vidste jeg ikke bedre, så ville jeg tro at de fremmødte var en flok danske motionscykelryttere iført vintercykeltøj. Men der findes altså også lange vinterthights med vindtæt front, termohandsker, skoovertræk i neopren og sågar også termobeklædning til cykelhjelme i Grækenland, hvilket var den perfekte påklædning til dagen.

Trods det småtriste vejr var det en herlig positiv tur med god stemning, glade mennesker og stor hjælpsomhed fra start til slut. Alle var stiltiende enige om at det skulle blive en god tur, så det blev det.

Jeg havde ikke sat spørgsmålstegn ved om mine 45 ugentlige spinningminutter var nok til at stå distancen! Men det var hvad det kunne blive til, så det var det så.

Jeg tvivlede heller ikke på, at den sprit nye cykel Michael havde lejet til mig ville passe mig. Den blev hentet i cykelbutikken fredag aften uden tid til prøvekørsel og ordentlig justering. Så den var bare nødt til at fungere. Og det gjorde den.

Nuvel, jeg fik da en smule ondt i røven og i nakken, men det var ikke cyklens skyld, og det skyldes nok nærmere det faktum, at jeg ikke havde siddet på en landevejscykel siden påske sidste år! Og så måske alligevel ikke. Hellere give cyklen skylden, end min egen mangel på træning og tilstrækkelig forberedelse.

Med mindre du har mange års erfaring med træning og lange konkurrencer, så vil jeg selvfølgelig ikke anbefale dig “bare lige” at køre 205 km på en helt ny cykel. Men omvendt så kan du klare meget mere end du aner, hvis du accepterer omstændighederne, og ikke lader dig begrænse af alt det du ikke har nået at få gjort.

Stort tak til Michael for at invitere mig til Athen og for hans store gæstfrihed. Tak til Pantelis for hjælp omkring logistikken ifm mit ophold, og tak til de mange glade græske cykelryttere der gjorde turen til en sand fornøjelse. Det var en super fed tur.