Bodyzen v/Nicolai Nissen – Koldings løbeteknikspecialist
29. Mar, 2013 af Ole Stougaard

Bodyzen

I serien om Danske Poserunning trænere er jeg nu kommet til Nicolai Nissen, der har løbeklinikken Bodyzen i Kolding. Hvis du er løber på Koldingegnen, som har brug for en løbestilsanalyse, så er Nicolai den løbeteknikekspert du bør kontakte.

Nicolai skriver om sig selv:

Jeg driver en løbe-klinikbutik i hjertet af den gamle bydel af Kolding. Her har jeg de sidste par år stødt på en lang række skader blandt løbere og triatleter. Rigtig mange af disse skader, har man kunne føre tilbage til en teknik, der ikke er optimal, eller instabiliteter og manglende styrke.

Meget hurtigt drejede interessen sig i retning af natural running og Pose Running-konceptet er dejligt let tilgængeligt og formidlingslet. Personligt har det holdt mig løbende med en hofteskade, der stak sit hoved frem på lange distancer, men pga. Pose Running og den mindre belastning, har jeg hurtigt kunne genoptage løbetræningen.

Butikken har stor fokus på natural running og efter Pose Running-uddannelsen, har jeg udvidet butikkens tilbud med “Natural Running Center”, der tilbyder et par natural running løbestilsanalyser, hvor løbebåndet er skiftet ud med naturen og fokus ikke er på sko, men tekniktilretning. Samtidig er det stadig muligt at få lavet en biomekanisk analyse, så man får hele aspektet med. Derudover laves der 1 gang i måneden “Run Down”, hvor man har mulighed for at deltage i min tekniktræning ganske gratis.

Det har hidtil været en rigtig stor succes blandt deltagerne og de har fået en helt anden forståelse af løbeteknikken og de relevante styrketræningsøvelser vi benytter. Rygterne spredes og der går ikke lang tid inden der skal overvejes flere Run Downs i løbet af måneden – løbetræningen har fået et nyt aspekt tilføjet.