Besked fra Lars Aarup: I dag kom gennembruddet!
17. Maj, 2012 af Ole Stougaard

Lars Aarup

I dag er igen en god dag. I min indbakke lå der her til morgen en mail fra Lars Aarup. Lars var med på mit seneste level 1 trænerkursus i Poserunning, og han har siden da trænet flittigt med teknikøvelser og i det hele taget haft meget fokus på løbeteknik.

Lar skrev følgende:

Hej Ole

Skal lige fortælle, at i dag kom gennembruddet med min nye løbestil, helt fantastisk. Jeg har virkelig fokuseret på min pose stil når jeg træner og gang på gang pludselig fundet mig i hæl landing igen. Jeg har alle dagene haft en sund ømhed inde i lår og knæ og har derfor ikke løbet længere end 4-5km. Interval i de nye sko. Ømheden er dog ikke kommet af skoene, mere af den ændrede stil.

I dag skulle jeg så prøve 11km. I de nye sko og lige fra start kunne jeg bare mærke, at jeg havde fundet rytmen og jeg behøvede ikke engang at tælle skridt, den var der bare og det var let og ubesværet og jeg kunne bare have fortsat….

Nå, det blev til ny PR rekord på 58 min. Og det skal så lige siges, at der er et “løft” på 125 højdemeter over 2 km. og så ellers ned gennem glatte skovstier. Høj det var godt og efterfølgende kunne jeg bare løbe solen sort.

Bedste hilsner
Lars Aarup

 

Til denne herlige mail svarede jeg følgende:

Hej Lars

Jeg er super glad på dine vegne over den måske første sådan rigtige “a-ha” oplevelse. Dem vil der komme flere af hen ad vejen. Det med at ændre løbestil og lære at løbe så optimalt som muligt er en lang rejse, og det er som om at endestationen bliver ved med at rykke sig en smule længere væk, efterhånden som du kommer tættere på. Der er altid et nyt lag af forstålsen og koblingen mellem det vi tænker og vores bevægelser.

Fedt at det lykkes første gang og nu er den svære opgave for dig at reproducere oplevelsen på baggrund af dine erindringer fra løbeturen, og så stille og roligt at gøre det til en vane.

God træning

Ole