Barcelona Marathon 2011 – afjogning
9. Mar, 2011 af Ole Stougaard

Starten på Barcelona Marathon 2011

Barcelona Maraton 2011 blev løbet under noget nær optimale betingelser set med mine vintertrætte danskerøjne. Sol fra en skyfri himmel og temperaturer fra 8-15 grader og blot en let brise gjorde sit til at jeg nød de lidt over 42 kilometer i fulde drag.

Ruten viste sig at være let kuperet og med nogle lange op og nedløb af de brede boulevarder. Lidt mere ned end op på første halvmaraton, så der skulle kæmpes lidt ekstra på de sidste 5 km til mål.

Jeg kom godt fra start op løb let progressivt de første 3-4 km indtil jeg fandt et godt pace og en mindre gruppe at agere med.

Kilometertiderne lå mellem 3.35-3.55 min/km afhængig af om vi løb op eller nedad, og jeg rundede halvmaraton efter cirka 1t19min. Det var lidt hurtigere end jeg havde forventet, men jeg følte mig rigtigt godt tilpas.

High Five Energygels og Poweraden gled fint ned og jeg manglede ikke energi. Jeg hold stand indtil cirka 30 kilometer, hvorefter benene hurtigt blev mere trætte end jeg havde kalkuleret med. Jeg holdte mig dog nogenlunde i gang og klokkede fortsat tider under 4 min/km. Jeg havde dog ikke overskud til at angribe og de sidste 5 km var med fokus på at komme helskindet til mål.

Jeg sluttede i tiden 2t41min, hvilket var en tand bedre end jeg havde håbet på. Så selvom afslutningen blev hård, så er jeg rigtigt godt tilfreds.

Jeg kan også glæde mig over at blive bedst placerede dansker.

Og som en endnu større glæde så gennemførte Kisser, Tonny, Heini og Lars også på fornem vis.

Stemningen rundt på ruten var som til alle store maratonløb god. Der var mange tilskuer langs ruten og mange steder var der musik til at aflede fokus fra alt det hårde arbejde. Bedste support kom dog uden tvivl fra Jesper, Dorte, Mette og min dejlige hustru Jane, som ved hjælp af gå-ben, småløb og taxature formåede at følge os hele vejen rundt.

Barcelona Maraton kan bestemt anbefales som et rigtigt godt forårsmaraton, Samtidig er byen værd at bruge et par dage på at opleve, så husk at invitere din bedre halvdel med.

Maratonløb og ferie er en rigtig god kombination